U-BT, debut cu dreptul în play-off. Victorie muncită în fața lui Dinamo

U-BT, debut cu dreptul în play-off. Victorie muncită în fața lui Dinamo
| Foto: u-bt.basketball

Echipa pregătită de Mihai Silvășan a avut ceva emoții, însă a câștigat primul meci al seriei din sferturile de finală ale Ligii Naționale, scor 87-68.

Oaspeții au început bine, cu un run de 5-0 și au oferit o replică solidă și neașteptată clujenilor. Chiar dacă gazdele au egalat la 7, Dinamo a mărit constant ecartul până la unul format din două cifre. Astfel, după primele 10 minute, trupa din capitală conducea cu 24-10.

Deși U-BT a forțat revenirea, lipsa de eficiență din ofensivă și lispa de intensitate din apărare i-au costat pe "studenți". Elevii lui Mihai Silvășan au greșit mult, pe când oaspeții s-au dus la 21 de lungimi. Chiar dacă echipa clujeană a mai recuperat din diferență, la pauză, Dinamo conducea cu 46-33.

"Studenții" au avut un alt ritm după întoarcerea de la vestiare și au preluat inițiativa. Chiar dacă erorile nu au dispărut complet, Richard&Co. au pus stăpânire pe joc și au redus treptat ecartul. Grație unui Eddie aflat în zi bună la arncările de la mare distanță, campioana României mai avea de recuperat doar un punct cu 10 minute înainte de final, scor 57-56.

Tot din mâna lui Eddie a venit și aruncarea ce a adus U-BT pentru prima dată în avantaj, în startul celui de-al patrulea sfert. De la acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei. U-BT a defilat spre victorie și și-a adjudecat primul meci al seriei cu Dinamo, scor 87-68.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Jarell Eddie (24 de puncte, 4 recuperări), urmat de Adam Mokoka (16 puncte, 4 pase decisive) și Karel Guzman (12 puncte, 7 recuperări).

Comenteaza