"U" BT debutează contra campioanei Asesoft

Echipa de baschet masculin, "U" BT Cluj - Napoca, va debuta în noua ediţie de campionat contra celor de la CSU Asesoft, actuala campioană a României.

După ratarea primului obiectiv, Cupa României, unde echipa clujeană a fost scoasă din competiţie de BC Timişoara, "studenţii" se confruntă şi cu probleme de lot. Sean Barnette a suferit o ruptură musculară şi va lipsi de pe teren aproximativ o lună de zile, Medvedj are o entorsă sau o întindere musculară, iar Cuic, o contuzie puternică la muşchi. Conducerea băncii tehnice spăeră să îi poată recupera pe ultimii doi pentru întâlnirea cu ploieştenii.

"Eu zic că această calificare în Cupa României am pierdut-o încă din primul meci, în care nu ne-am fructificat avantajul terenului propriu. Am început atunci slab şi am terminat bine, am câştigat meciul, iar la Timişoara am pornit noi bine şi am încheiat mai slab şi au câştigat. Am avut oscilaţii în ambele jocuri. Luni va fi debutul în Liga Naţională, un nou început pentru noi, un nou meci acasă pe care îl vom aborda la victorie, cu siguranţă vom da tot ce putem. O să vedem pe ce jucatori ne vom putea baza, dar avem suficienţi jucători care pot face faţă puternicei echipe a Ploieştiului, care este un conglomerat de jucători străini şi români de foarte mare valoare. Va fi un meci foarte, foarte greu. Îl vom folosi şi pe Zoran în acest meci, din moment ce Sean nu va putea evolua", a declarat antrenorul echipei Dorin Pintea.

"Sper din tot sufletul să începem să jucăm mult mai agresiv. Când o facem, s-a văzut că revenim în meci, echipa merge bine, la asta trebuie să lucrăm. Sper ca luni sala să fie plină, ştiu cum este publicul de aici şi cred că sala ne poate ridica cel puţin cu 50%. S-a văzut la Timişoara, când erau jos a început sala să îi incurajeze, au dat 2-3 aruncări de trei puncte şi au revenit, în meciul tur de la Cluj la fel s-a întâmplat - ne-a ajutat sala să revenim şi să învingem. Toată lumea  ştie ca Ploieştiul joacă foarte agresiv, au o rotaţie foarte lungă, cum aveam şi noi înainte de aceste accidentări. Sper să castigam, chiar dacă va fi foarte greu, sunt o echipă de EuroCup. O victorie ar fi extraordinară pentru moral, de aici am putea construi ceva frumos", a spus Tudor Jucan.

Astfel clujenii au adus un nou baschetbalist în persoana lui Marko Popovic, conform site-ului 24secunde.ro.

Prima angajare a meciului va fi făcută de fostul jucător de tenis, Andrei Pavel.

Biletele pentru acastă partidă se pot achiziţiona astăzi începând cu ora 14.00 şi până la ora 20.00.

Preţurile tichetelor sunt de 5 lei în partea de sus a sălii şi 10 lei în partea de jos

 

Comenteaza