U-BT e prima finalistă a Ligii Naționale. Calificare en fanfare în ultimul act

U-BT e prima finalistă a Ligii Naționale. Calificare en fanfare în ultimul act
| Foto: u-bt.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan a câștigat și meciul al treilea al semifinalei cu FC Argeș Basketball, scor 88-72.

Campioana României a început foarte bine jocul, cu un parțial de 10-3. Imediat, clujenii și-au pierdut concentrarea, spre supărarea lui Mihai Silvășan, iar gazdele au revenit, au egalat la 15 și mai apoi au preluat conducerea. Timpul de odihnă cerut de tehinicianul de la U-BT a avut efect, iar formația a încheiat în avantaj primele 10 minute, scor 25-20.

În sfertul secund, "studenții" nu s-au întrebuințat prea mult, însă au menținut un nivel al jocului care le-a permis să țină adversarii la distanță. Campioana a avut constant un avantaj de minimum două posesii, iar înainte la pauză conducea cu 44-37.

Elevii lui Mihai Silvășan au avut o altă energie după revenirea pe parchet, iar ecartul a crescut la 20 de puncte. Gazdele nu au avut replică pentru evoluția clujenilor, iar cu 10 minute înainte de final, avantajul campioanei era unul confortabil, 75-52.

Cel de-al patrulea sfert a fost o simplă formalitate pentru U-BT. Chiar dacă piteștenii au încercat să lase o ultimă impresie bună, diferența a rămas una semnificativă în favoarea echipei clujene, care s-a impus cu 88-72 și s-a calificat din nou în finala Ligii Naționale.

Cel mai bun marcator al campioanei României a fost Emi Cățe (17 puncte 7 recuperări), urmat de Jarell Eddie (13 puncte, 7 recuperări), Andrija Stipanovic și Bryce Jones (ambii câte 12 puncte).

Comenteaza