U-BT începe astăzi un nou sezon european cu un meci pe propriul teren

U-BT începe astăzi un nou sezon european cu un meci pe propriul teren
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României întâlnește Cedevita Olimpija Ljubljana, în Grupa B din EuroCup.

Pentru al treilea sezon consecutiv, U-BT Cluj-Napoca participă în cea de-a doua competiție ca valoare de pe continent. În precedentel două stagiuni, "studenții" și-au început parcursul european cu un eșec la JL Bourg, respectiv un succes acasă împotriva celor de la Turk Telekom Ankara.

De această dată, campioana României începe pe teren propriu împotriva celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana, chiar echipa împotriva căreia a obținut prima victorie în EuroCup, 94-76, în stagiunea 2022-2023, în care clujenii au învins și în deplasare, 88-80.

Lotul pregătit de Mihai Silvășan a suferit modificări importante, iar jucători precum Zach Hankins, Kevine Hervey sau Zavier Simpson vor avea șansa debutului în alb și negru. În schimb, antrenorul nu se va putea baza pe Karel Guzman și Tudor Șomăcescu, accidentați.

U-BT Cluj-Napoca a avut parte de un pre-sezon bun, cu 5 victorii obținue în 7 partide. Campioana României a învins CSM Corona Brașov, CSM Constanța, Igokea Aleksandrovac, CSM CSU Oradea și BC Dubai și au cedat în partidele cu Dinamo Sassari și Beșiktaș Istanbul. În schimb, Cedevita Olimpija Ljubljana a disputat deja un meci oficial, în Liga Adriatică, pierdut contra celor de la FMP Belgrad, scor 75-62.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Cedevita Olimpija Ljubljana se va disputa în această seară, de la 19:00.

Comenteaza