U-BT încheie turul cu un nou succes și se menține pe primul loc

U-BT încheie turul cu un nou succes și se menține pe primul loc
Baschetbaliștii clujeni s-au impus cu 84-65 în deplasarea cu Dinamo, vineri seara, în ultima etapă a turului din sezonul regulat al Ligii Naționale.

Echipa lui Silvășan a controlat autoritar primele două sferturi, 26-14, respectiv 52-37. Repriza a treia i-a găsit pe "studenți" la un avans de 12 puncte, 62-50. Universitatea nu a întâmpinat probleme nici în ultima parte, câștigând disputa cu "alb-roșii" la o diferență de 19 puncte, 84-65.

Kyndall Dykes (19 puncte) a fost cel mai bun marcator al clujenilor, urmat de Ousmane Barro (18), Filip Adamovic (18), Rolland Torok (10), Tudor Gheorghe (7), Teodor Jucan (4), Aleksandar Rasic (4) și George Toth (4). Pentru Dinamo au înscris Danilo Tasic (19), Deven Mitchell (16), Iulian Orbeanu (16), Slobodan Dundjerski (8) și Sebastian Ionescu (6).

Este a noua victorie înregistrată de "alb-negri" în actuala stagiune a Ligii Naționale. U-BT a pierdut un singur meci în acest campionat, 72-73 cu BCM Pitești, în etapa a patra. De atunci, elevii lui Mihai Silvășan au obținut șapte succese consecutive. Baschetbaliștii clujeni încheie turul pe primul loc, cu 19 puncte. Dinamo termină pe 9, cu doar 12 puncte.

"Felicit echipa pentru victoria de azi. Îmi era puţin frică de acest meci, să nu intervină o relaxare din punct de vedere mental. Dar băieţii şi-au făcut treaba, chiar dacă am fost în dificultate din cauza absenței unor jucători precum Vlad Moldoveanu sau Pustozvonov. Am încercat să dau câteva minute şi jucătorilor tineri, care s-au descurcat bine şi sunt mulţumit de ei. Mă bucur pentru acest rezultat, însă nu avem timp să ne relaxăm. Urmează returul campionatului şi faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, pentru care trebuie să fim pregătiți atât fizic, cât și mental", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Etapa viitoare, U-BT Cluj va primi vizita celor de la BC Timișoara, iar Dinamo va sta. Partida cu formația bănățeană se joacă vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor Horia Demian.

Comenteaza