U-BT, învinsă în primul meci de la Cluj City Cup

U-BT, învinsă în primul meci de la Cluj City Cup
"Studenții" se află la ultimul turneu de verificare dinaintea Supercupei cu CSM Oradea, din 15 septembrie.

U-BT Cluj-Napoca a pierdut, joi seara, partida cu vicecampioana BC Mureș, scor 71:72 (17:9, 14:16, 18:20, 22:27), în primul joc de la City Cup 2016.

Primul sfert a fost la mâna elevilor lui Silvășan, 17:9. În sfertul doi, însă, oaspeții au reușit să se apropie la o diferență de 6 puncte, 31:25. Mureșenii nu s-au oprit aici, iar după pauză au reușit să ajungă la o distanță de doar 4 puncte față de "alb-negri", scor 49:45.

Ultimul sfert a fost ceva mai echilibrat, ambele echipe având șansa să se impună. U-BT a pierdut, însă, la o diferență de un singur punct, scor 71:72.

Cel mai bun marcator al marcator de pe teren a fost Kyndall Dykes (19 puncte). Pentru clujeni au mai marcat Vlad Moldoveanu (15 puncte), Maksym Pustozvonov (12 puncte), Rolland Torok ( 9 puncte), Alexandar Rasic (8 puncte), Filip Adamovic (4 puncte) și căpitanul echipei, Daniel Jucan (un punct).

De partea cealaltă, punctele mureșenilor au fost înscrise de Mohammed (15), Borșa (11), Martinic (11), Dapa (10), Barham (9), Lazăr (7), Kalve (5), Cioacătă (2) și Andrei (2).

În alt joc al turneului, Alba Fehervar a învins la limită FMP Zeleznik Belgrad, scor 72-71 (14-16, 21-11, 15-21, 22-23).

Antrenorul Mihai Silvășan consideră că acest amical a fost un test bun în perspectiva Supercupei, dar și a campionatului care stau să înceapă: "Din păcate, am fost învinși pe final, după ce am condus 98% din meci. N-am avut un procentaj prea bun la aruncări. Vom analiza partida și o să vedem unde s-a greșit. Bineînțeles că nimeni nu-și dorește să piardă, nici eu, nici jucătorii. Dar se întâmplă și trebuie să învățăm ceva din fiecare eșec".

Pivotul Vlad Moldoveanu a marcat 15 puncte în confruntarea cu vicecampionii de la BC Mureș. El a fost pe locul doi în acest top, după Kyndall Dykes. Acesta din urmă a evoluat în trecut și pentru mureșeni.

"Am controlat meciul în prima parte, dar în sfertul doi s-a resimțit oboseala și nu ne-a mai ieșit jocul de tranziție. Practic, ne-am făcut viața grea singuri. Nu ne așteptam să defilăm. Suntem cel puțin patru echipe care ne vom bate la campionat: noi, Oradea, Steaua și Mureșul. Mă bucur că am venit să joc aici. La Cluj mă simt ca acasă", a spus baschetbalistul de 28 ani.

Tehnicianul mureșenilor, Szászgáspár Barnabás, e de părere că echipa sa nu a ajuns încă la potențialul dorit: "Pentru noi, rezultatul nu conta atât de mult. Am avut o perioadă de pregătire încărcată, îi văd pe băieți că au o stare de nervozitate. Au fost și momente de confuzie în joc, dar pas cu pas, trebuie să ne remontăm. Campionatul bate la ușă și statutul actual ne obligă să ajungem cât mai sus. Anul trecut am jucat finala".

PROGRAMUL CITY CUP 2016:

09 Septembrie 2016

18:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - Alba Fehervar (HUN)
20:00 FMP Železnik Belgrad (SRB) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)

10 Septembrie 2016

16:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - FMP Železnik Belgrad (SRB)
18:00 Alba Fehervar (HUN) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)

15 septembrie - SUPERCUPA României: CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania (la Oradea)

18 - 19 septembrie - prima etapă din campionat: BC SCM Timişoara - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Comenteaza