U-BT, învinsă în ultimul amical din Serbia

U-BT, învinsă în ultimul amical din Serbia
Baschetbaliştii clujeni au pierdut, duminică, al treilea meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire de la Belgrad.

U-BT Cluj-Napoca a fost întrecută de Mega Leks, cu scorul de 91-97. Primul sfert al confruntării a fost dominat de sârbi, pe care l-au câştigat cu 26-19. Speranţele "studenţilor" s-au reaprins, însă, în actul secund, când s-au apropiat la o diferenţă de un singur punct (43-44). Cu toate acestea, locul 3 din sezonul trecut al Ligii Naţionale din Serbia a reuşit să se desprindă în sfertul trei (67-62) şi să încheie partida la o diferenţă de 6 puncte (97-91).

Punctele clujenilor au fost înscrise de Pustozvonov 20 (2 recuperări, 1 pasă decisivă), Rasic 15 (3 pase, 3 recuperări), Dykes 14 (5 pase decisive, 1 recuperare), Barro 10 (8 recuperări, 4 pase decisive), Adamovic 10 (9 pase decisive, 4 recuperări), Torok 9 (2 recuperări), Jucan 8, Vlad Moldoveanu 3 (5 recuperări, 1 pasă decisivă) şi Kuti Nandor 2 (1 pasă decisivă, 2 recuperări).

La finalul confruntării, antrenorul Mihai Silvăşan a evaluat prestaţia elevilor săi: "A fost un joc foarte intens, în care adversarul s-a luptat mai bine sub panou. Am fost dominaţi la recuperările ofensive, sârbii având cu nouă mai multe faţă de noi şi cred că acolo s-a făcut diferenţa. Mă bucur, însă, că băieţii au răspuns bine şi cred că experienţa acestor partide ne va ajuta mult", a spus tehnicianul "studenţilor", pentru site-ul oficial al clubului.

În alte două meciuri din cadrul stagiului de pregătire din Serbia, U-BT a învins Dynamic Belgrad (77-64) şi a remizat cu vicecampioana din sezonul trecut, Partizan Belgrad (73-73). Luni, echipa lui Silvăşan va reveni în Cluj. În perioada 8-10 septembrie urmează să participe la Turneul International City Cup, care se va desfăşura la nivel local.

Programul U-BT până la debutul în noul sezon:

30 august - 7 septembrie - pregătire la Cluj-Napoca
8-10 septembrie - turneu internaţional City Cup la Cluj-Napoca
15 septembrie - Supercupa României: CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania (la Oradea)
18-19 septembrie - prima etapă din campionat: BC SCM Timişoara - U-Banca Transilvania Cluj

Comenteaza