U-BT își joacă ultima șansă de calificare în optimile Europe Cup

U-BT își joacă ultima șansă de calificare în optimile Europe Cup
Formația pregătită de Mihai Silvășan va evolua miercuri, 18 ianuarie 2017, pe terenul francezilor de la Pau-Orthez, în meciul cu numărul 5 din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

"Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă puternică, locul trei din Franța, o formație care, mai ales în meciurile de acasă, este foarte greu de învins. În FIBA Europe Cup nu au pierdut nicio partidă pe teren propriu, ba mai mult, au câștigat la diferență considerabilă cu mai toate adversarele. Cât timp mai avem o șansă, noi nu vom ceda, vom merge acolo să ne agățăm de ea și să dăm tot ce avem mai bun din noi pentru a câștiga", a spus Silvășan pe site-ul clubului.

"Ne așteaptă un joc dificil. Pau-Orthez vine după o înfrângere grea în Cehia, cu Pardubice, iar noi venim după cu eșec acasă, cu Alba Fehérvár, așa că ambele echipe își vor juca ultimele șanse de calificare. Cunoaștem echipa din Franța foarte bine, eu îl știu foarte bine pe antrenorul lor, am jucat pentru el în Franța, știu cum gândește și ce vrea de la echipă. În tur am reușit să îi anihilăm, în special în partea a doua. Sperăm să ne întoarcem cu o victorie care să ne crească șansele de calificare mai departe în FIBA Europe Cup!", a declarat jucătorul clujenilor, Vlad Moldoveanu.

Universitatea ocupă locul 3 în Grupa 0, cu un bilanț de 2 victorii și tot atâtea înfrângeri. În ultima rundă, "studenții" au cedat cu 81-86 în fața maghiarilor de la Alba Fehervar. Pau Orthez este pe 2, cu același punctaj, având 2 succese și 2 eșecuri. Etapa trecută, gruparea din Hexagon a fost învinsă cu 77-92 de formația cehă BK Pardubice.

Pau-Orthez - U-BT Cluj se va disputa miercuri seara, de la ora 21:00, și poate fi urmărit în direct pe canalul de You Tube al FIBA. În tur, elevii lui Silvășan au trecut de francezi cu 79-69.

În optimile Europe Cup se vor califica câștigătoarele celor 6 grupe, plus cele mai bune 2 echipe de pe locul secund. Tot în optimi vor ajunge și alte opt formații eliminate din Champions League.

Comenteaza