U-BT joacă astăzi pentru prima dată pe teren propriu în EuroCup

U-BT joacă astăzi pentru prima dată pe teren propriu în EuroCup
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana României va evolua în fața fanilor din BT Arena pentru prima dată în actualul sezon.

După o serie de meciuri în deplasare începută cu Supercupa României și continuată cu partide din Cupa României, Liga Națională și EuroCup, U-BT Cluj-Napoca revine pe teren propriu. Primul adversar pe care "studenții" îl întâlnesc în BT Arena în actualul sezon este unul importat, Cedevita Olimpija Ljubljana.

Formația pregătită de Jurica Golemac este cea mai galonată din istoria Sloveniei, cu 17 campionate și 20 de Cupe, la care se adaugă și 17 prezențe consecutive în Euroligă, cu participări și în Final Four. Clubul a fuzionat în 2019 cu Cedevita Zagreb, care avea în palmares 5 titluri și 7 Cupe ale Croației.

Din lotul celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana fac parte campionii europeni din 2017 Edo Muric și Matic Rebec, dar și fostul jucător din NBA Zoran Dragic. În plus, trupa din Slovenia l-a transferat pe Yogi Ferrell, fundaș ce a evoluat la Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Dallas Mavericks sau Los Angeles Clippers în campionatul nord-american.

De asemenea, partida din a doua etapă a EuroCup va reprezenta o revedere cu fosta sa echipă pentru Andrija Stipanovic, cel care a evoluat pentru sloveni în stagiunea 2019-2020.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Cedevita Olimpija Ljubljana se va disputa astăzi, de la 19:30, în BT Arena.

Comenteaza