U-BT leagă a treia victorie consecutivă din Europe Cup. "Studenții" au învins Aek Larnaca după un meci tensionat

U-BT leagă a treia victorie consecutivă din Europe Cup.
După succesul de azi, formația lui Silvășan a făcut pași importanți pentru accederea în faza următoare a competiției. Universitatea este lider în Grupa G, cu maximum de puncte.

U-BT a învins cu 65-63 (17-18, 14-11, 24-9, 10-25) Petrolina Aek Larnaca, la Sala Sporturilor "Horia Demian", miercuri seara, în cel de-al treilea meci din FIBA Europe Cup. Este a treia victorie consecutivă obținută de ”studenți” în această competiție și totodată, a treia înregistrată împotriva formației cipriote. Cele două echipe s-au mai întâlnit la sfârșitul lunii septembrie, în preliminariile Basketball Champions League.

Oaspeții au avut un start îndrăzneț, la jumătatea primului sfert conducând cu 11-5. Clujenii au recuperat, însă, iar repriza s-a încheiat 18-17 pentru gruparea din Cipru. În partea a doua, Universitatea a reușit să preia conducerea, 31-29. La finalul sfertului trei, "studenții" au luat chiar un avans de 17 puncte, 55-38. Elevii lui Silvășan au trăit periculos pe finalul partidei, riscând chiar să fie învinși. Cu toate astea, U-BT a rezistat, iar tabela a indicat la final 65-63 pentru echipa clujeană.

Filip Adamovic a fost cel mai bun marcator al "studenților" (14 puncte), urmat de Maxim Pustozvonov (12), Rolland Torok (10), Kyndall Dykes (9), Ousmane Barro (9), Vlad Moldoveanu (6) și Aleksandar Rasic (5). Pentru ciprioți au înscris Petrovic (18), Thomas (15), Harris (14), Brezec (6), Panteli (5), Thompson (2), Palalas (2) și Goodwin (1).

După succesul de azi, formația lui Silvășan a făcut pași importanți pentru accederea în faza următoare a competiției. Universitatea este lider în Grupa G, cu 6 puncte. Aek Larnaca se află pe ultimul loc, cu doar 3 puncte. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de Gaziantep (5 puncte), respectiv KB Peja (4 puncte).

"A fost un meci greu, fizic, cu o echipă foarte agresivă. Adversarii au pus presiune mare și așa au rezultat 23 mingi pierdute. Sunt foarte fericit, însă, pentru că am văzut baschet de calitate, mai ales în sfertul trei. Drept dovadă stau cele 41 recuperări. Îmi felicit băieții", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, la finalul partidei.

Conducătorul de joc, Filip Adamovic, a fost cel mai bun marcator al clujenilor din partida cu Larnaca.

"Ne-am făcut singuri viața grea, este al treilea meci în care pățim asta și trebuie să învățăm ceva din cele întâmplate. Dacă nu suntem atenți, va veni timpul în care vom pierde jocuri importante din acest motiv", a spus baschetbalistul bosniac.

Deși au șanse mici de calificare în grupele principale ale competiției, jucătorii de la Aek Larnaca nu-și pierd speranțele.

"Nu e nimic pierdut. Întradevăr, nu am reușit să câștigăm niciun meci până acum. Lupta continuă, însă, și ne vom juca șansa până la capăt", a afirmat extrema Tomislav Petrovic.

Miercurea viitoare, echipa lui Silvășan va juca în Kosovo cu KB Peja. În tur, scorul a fost de 85-76 pentru "studenți". Pentru Larnaca, urmează duelul cu Gaziantep.

Comenteaza