„U" BT Mobitelco bate tot: încă un succes în Serbia pentru baschetbalişti

„U
Elevii lui Dorin Pintea au obţinut a doua victorie a turneului din Serbia şi al cincilea succes al pregătirii de vară. Miercuri seara, „studenţii" s-au impus cu 99 la 66 pe terenul echipei Proleter Zrenjanin. Miljan Medvedj a fost „on fire" din spatele semicercului, marcând 15 puncte, prin cinci aruncări de la distanţă.

După cele trei succese din cadrul turneului memorial „Elemer Tordai" de la Sibiu şi victoria obţinută contra Tamis Pancevo, „U" a reuşit să câştige şi a cincia partidă de pregătire a verii. La Zrenjanin, clujenii s-au impus fără emoţii, după un nou meci controlat cu autoritate. Pe lângă Medvedj, s-au mai remarcat tânărul Mirel Dragoste şi sârbul Branko Cuic (foto), fiecare cu câte 13 puncte marcate. Kuburovic a adăugat 11 reuşite, în timp ce Cătălin Baciu a marcat şi el 10 puncte. Sparks (8), Lalovic (8), Silvăşan (6), Lazăr (4) şi Pogăcean (2) au fost ceilalţi marcatori ai „studenţilor". „A fost un meci la discreţia noastră, în care am reuşit, din nou, să utilizez întreg lotul şi în care am exersat mai multe faze de apărare. Băieţii au răspuns bine până acum, iar în următoarele partide ne aşteaptă dueluri şi mai puternice", a spus Dorin Pintea pentru site-ul oficial. Azi, clujenii vor întâlni cel mai puternic adversar din această vară, urmând să-şi măsoare forţele cu Vizura Belgrad, medaliata cu bronz în ediţia trecută a campionatului din Serbia.

În altă ordine de idei, Federaţia Română de Baschet a anunţat ieri că tragerea la sorţi a programului din Liga Naţională va fi refăcut ca urmare a retragerii celor de la CSŞ Giurgiu şi a fuziunii dintre cluburile Steaua şi CSM Bucureşti. Astfel, prima dizivie va avea doar 14 echipe, iar programul va fi stabilit luni, la Bucureşti. Iniţial, „U" BT Mobitelco trebuia să întâlnească, la Cluj, pe SCM Craiova în prima etapă a campionatului.

 

Etichete
Comenteaza