„U" BT Mobitelco nu sperie pe nimeni în deplasare: Baschetbaliştii au pierdut şi la Târgu-Mureş

„U
Deşi sunt una dintre cele mai bune echipe pe teren propriu din Liga Naţională, elevii lui Dorin Pintea au mari probleme în meciurile cu miză din deplasare. După eşecurile suferite la Sibiu, Piteşti, Oradea şi Ploieşti, sâmbătă a venit rândul unei înfrângeri în „jungla" de la Târgu-Mureş. BC Mureş s-a impus cu 98-91 la capătul unui meci elecrizant.

Diferenţa în favoarea gazdelor s-a făcut în primul şi al treilea sfert, în care „tigrii" din Mureş au marcat câte 26 de puncte, bazându-se mai ales pe aruncările incredibil de precise de la distanţă. Martinic a fost „lunetistul-şef" cu şase astfel de aruncări reuşite pentru un total de 32 de puncte. Nici Ivanovic (3x3) sau Brown (3x3) nu s-au lăsat mai prejos, în timp ce pentru „studenţi" a răspuns căpitanul Silvăşan, cu cinci aruncări din spatele semicercului şi un total de 25 de puncte reuşite. Darius Hargrove a confirmat forma bună şi la Mureş, izbutind să marcheze 23 de puncte (3x3), în timp ce Sparks a contribuit cu 17. „Am încercat tot felul de sisteme de apărare, dar Mureşul a fost într-o zi de excepţie, reuşind să înscrie de 15 ori din spatele semicercului. Ne-au dominat pe recuperări ofensive şi, pe baza unor greşeli ale noastre, nu am reuşit să ne apropiem suficient de ei", a spus Dorin Pintea, antrenorul clujenilor.

În ultima etapă a turului, „U" BT Mobitelco va întâlni Steaua Bucureşti, într-un meci programat luni, 16 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian". Clujenii se află acum pe locul trei în Liga Naţională, însă au un meci mai mult decât majoritatea adversarelor.

 

Etichete
Comenteaza