„U” BT Mobitelco se antrenează în formulă aproape completă: A venit şi Hargrove!

„U” BT Mobitelco se antrenează în formulă aproape completă:  A venit şi Hargrove!
Lotul condus de Dorin „Bobo” Pintea se află în aceste zile într-un stagiu centralizat de pregătire în Serbia. Cu o mică întârziere, la echipă a ajuns şi americanul Darius Hargrove, unul dintre cei mai importanţi baschetbalişti transferaţi în această vară, dar şi Ivan Kuburovic, care a făcut joncţiunea cu lotul direct în Serbia. Practic, din echipă mai lipsesc doar „internaţionali” Mihai Silvăşan şi Cătălin Baciu, plus juniorul Kuti Nandor, aflat la lotul Under 16 al României

Antrenorul Dorin Pintea, aflat la debutul său în funcţia de „principal", s-a declarat mulţumit de modul în care decurge pregătirea echipei după primele zile ale cantonamentului. Sub comanda sa a ajuns şi un jucător străin, aflat în probe de joc, iar o decizie urmează să fie luată până la încheierea stagiului „Pregătirea decurge bine, sunt mulţumit de modul cum răspund băieţii la efort. Boris Lalovic a reintrat în programul normal de antrenamente, după ce săptămâna trecută a avut o entorsă. De asemenea, avem un jucător în probe, urmează să ne decidem asupra sa în perioada următoare", a spus Dorin Pintea.

După 10 zile petrecute în ţara vecină, „studenţii" vor reveni acasă, urmând ca în perioada 28-30 august să dispute un turneu amical la Sibiu, memorialul „Elemer Tordai". În perioada 2-6 septembrie, „U" BT Mobitelco va pleca din nou în Serbia, de data aceasta pentru a disputa patru partide amicale, contra Tomis Pancevo, Proleter Zrenjanin, KK Vrsac, respectiv a unui adversar care nu a fost încă stabilit. La revenirea în ţară, baschetbaliştii pregătiţi de Dorin Pintea se vor opri la Timişoara, unde vor juca un meci amical contra celor de la BC Timba. Perioada de pregătire se va încheia cu un turneu internaţional, programat în Sala Sporturilor „Horia Demian", în perioada 12-14 septembrie.

Primul meci oficial pentru „U" BT Mobitelco în noua formulă se va juca pe 21 septembrie, în deplasare, cu SCM Craiova, în manşa tur a „optimilor" Cupei României. Returul va avea loc la Cluj, patru zile mai târziu, iar pe 28 septembrie va debuta şi prima etapă a Ligii Naţionale, urmând ca „studenţii" să întâlnească tot echipa din Oltenia, de data asta în „Sala Sporturilor „Horia Demian. Până acum, „U i-a transferat pe muntengreanul Boris Lalovic, sârbii Branko Cuic, Ivan Kuburovic şi Miljan Medvedj, dar şi pe americanii Darius Hargrove şi Josh Sparks. Din lotul din sezonul trecut au fost păstraţi Mihai Silvăşan şi Cătălin Baciu, alături de jucătorii tineri, proveniţi de la centrul de juniori.

 

Etichete
Comenteaza