U-BT, o nouă înfrângere în Liga Națională

U-BT, o nouă înfrângere în Liga Națională
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au pierdut meciul cu ultima clasată din Top 6, BCMU FC Argeș Pitești, scor 78-74.

“Studenții” au început slab partida din Sala Sporturilor Trivale și nu au putut fructifica primele trei posesii. Apoi, partida a devenit agresivă, iar defensivele au făcut legea pe teren. Elevii lui Mihai Silvășan nu au fost insipirați nici din punct de vedere ofensiv, iar primul sfert s-a încheiat în avantajul gazdelor, scor 20-16.

În sfertul doi, clujenii au intrat mai concentrați și au trecut la conducerea jocului. U-BT a trecut, din nou, la o apărare agresivă, iar piteștenii au reușit să înscrie doar de la linia de fault. În ultimele minute, gazdele au reușit două aruncări de la distanță prin Agafonov și Kostoski, dar scorul pauzei a fost 45-38 pentru formația clujeană.

După pauză, FC Argeș a adoptat o nouă tactica și a profitat de oamenii mari pe care îi avea pe teren. Strategia s-a dovedit a fi un câștigătoare și gazdele au revenit la conducere pe tabelă. Ultimul minut a fost un spectacol al aruncărilor de la distanță, iar scorul înaintea ultimelor 10 minute era egal, 56-56.

În ultima parte, “studenții” s-au distanțat la două posesii, dar principalii oameni ai gazdelor, Agafonov și Kostoski au echilibrat jocul. Cele două echipe au mers cap la cap, dar în ultimele minute, imprecizia la finalizare a U-BT a ajutat la desprinderea decisivă a gazdelor. Deși tehnicianul clujenilor a cerut un time-out cu 20 de secunde înainte de final, diferența nu a mai putut fi refăcută, iar FC Argeș s-a impus 78-74.

Cei mai buni marcatori pentru U-BT au fost Rolland Torok (16 puncte, 3 pase decisive), Miha Lapornik (12 puncte, 4 recuperări) și Kuti Nandor (11 puncte, 6 recuperări). De la gazde s-au remarcat Agafonov (21 de puncte, 6 recuperări), Kostoski (16 puncte, 5 pase decisive) și Russel (14 puncte, 6 recuperări).

Următorul meci pentru “studenți” va fi împotriva formației CSM CSU Oradea. Partida va avea loc în Sala Sporturilor Horia Demian, vineri, 6 aprilie, de la ora 17:15.

Comenteaza