U-BT, primul pas spre un nou titlu. Victorie fără emoții în meciul 1 al finalei Ligii Naționale

U-BT, primul pas spre un nou titlu. Victorie fără emoții în meciul 1 al finalei Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana s-a impus în fața fanilor clujeni, scor 95-64, împotriva rivalei CSM Oradea, în meciul 1 al seriei finale.

Atmosfera de meci mare s-a simțit încă dinaintea primului angajament, iar jucătorii echipei clujene au răsplătit fanii. U-BT a început jocul cu un parțial de 13-3 și o prestație solidă. Oaspeții au forțat revenirea, însă "studenții" au încheiat primul sfert în avantaj, 25-17.

Elevii lui Mihai Silvășan au menținut nivelul și în sfertul secund, iar evoluția le-a permis să mărească ecartul față de adversari. Baschetbaliștii echipei clujene și-au menținut calmul și concentrarea chiar și în momentele ce păreau complicate, iar la pauză aveau un avantaj liniștitor, scor 43-31.

Orădenii au revenit de la cabine cu avânt ofensiv, însă echipa care a controlat jocul a fost tot U-BT. Campioana României a știut să gestioneze excelent partida și a oferit și spectacol. Mokoka a fost servit de Stipanovic și a finalizat un alley-oop, în timp ce Guzman a marcat de la distanță, "pe sirenă", iar clujenii conduceau cu 70-50 înaintea ultimelor 10 minute.

În cel de-al patrulea sfert, în rândul oaspeților a apărut frustrarea, iar jocul prestat de trupa din Oradea a fost pe alocuri la limita regulamentului. În schimb, fanii au început să celebreze devreme ceea ce avea să fie un succes cu 95-64 și un prim pas spre un nou titlu de campioană pentru U-BT Cluj-Napoca.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Karel Guzman (21 de puncte, 4 recuperări), urmat de Patrick Richard (18 puncte, 4 recuperări) și Bryce Jones (12 puncte, 5 recuperări). 

Comenteaza