U-BT se pregătește pentru o nouă finala a Ligii Naționale. Silvășan: "Este cel mai important al sezonului"

U-BT se pregătește pentru o nouă finala a Ligii Naționale. Silvășan: "Este cel mai important al sezonului"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României va înfrunta din nou CSM Oradea în ultimul act al întrecerii interne, așa cum s-a întâmplat și în stagiunea precedentă.

După o lungă pauză între semifinală și finală, baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca se pregătesc să se dueleze cu rivala deja tradițională. Mihai Silvășan speră la o evoluție cât mai bună a elevilor săi, chiar dacă ar putea aborda primul meci fără două piese importante, Karel Guzman și D.J. Seeley, ambii incerți în urma unor accidentări.

"Este un moment important pentru noi, probabil cel mai important al sezonului. Ne dorim extrem de mult să ne apărăm titlul. Suntem extrem de concentrați pe ceea ce va urma. Am avut mult timp, poate prea mult, pentru a pregăti acest meci. Nu e ceva obișnuit pentru noi. Sper că prin ce am făcut la antrenamente să fim într-o formă bună și să câștigăm primul meci.

Sper să fim 100% apți pentru a putea să ne atingem obiectivul. Când două echipe joacă o finală, indiferent de câte meciuri au avut, nu cred că oboseala e un factor decisiv. Nu trebuie să ne gândim la acest aspect. Am fi ipocriți dacă am spune că nu ne-a trecut prin cap să încheiem neînvinși.

La fel de adevărat este că suntem suficient de maturi încât să înțelegem că nu acesta e obiectivul principal. E o serie grea, se pot întâmpla multe. Următorul meci e întotdeauna cel mai important", a declarat antrenorul.

"A trecut ceva timp de la ultimul meci pe care l-am jucat. Ne așteaptă finala, din nou contra celor de la Oradea. Cu siguranță va fi dificil, luăm fiecare meci în parte. Primul e cel pe care ne concentrăm și ne dorim să ne îmbunătățim tot timpul. Nu cred că se poate compara cu anul trecut. Fiecare meci va fi o bătălie, cei care am fost aici vom încerca să transmitem asta.

Suntem pregătiți pentru această provocare. Nu cred că mai e nevoie de motivație înainte de o finală. Pentru mine e ca o <<dependență>>, când câștigi îți dorești mai mult și mai mult. Nu e ușor să câștigi în România. E o mare rivalitate, sunt două echipe care s-au luptat constant pentru titlu în ultimii ani", a spus și căpitanul Patrick Richard.

Primul meci al finalei Ligii Naționale, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, e programat duminică, 12 mai, de la 17:00. 

Comenteaza