“U” – CFR va fi condus de arbitri străini. Spectatorii stau la mâna Comisiei de Apel

“U” – CFR va fi condus de arbitri străini. Spectatorii stau la mâna Comisiei de Apel
Comitetul Executiv al FRF a decis ieri ca meciul de vineri să fie condus la centru de o brigadă străină. Comisia de Recurs va analiza azi cererea “feroviarilor” ca publicul să nu aibă acces la derby.

Universitatea şi CFR se vor întâlni vineri, de la ora 21:30, dacă membrii Comisiei de Apel nu schimbă decizia iniţială, dată la finele săptămânii trecute. Şedinţa de la Apel va începe la ora 17:00 şi tot atunci se va decide dacă spectatorii vor avea sau nu acces în tribunele Cluj Arena, după ce Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, a solicitat ca jocul să se dispute cu porţile închise. Partida dintre "U" şi CFR va fi condusă de o brigadă de arbitri străini, a decis ieri Comitetul Executiv (C.Ex.) al Federaţiei Române de Fotbal.

"Nu ştim din ce ţară va fi brigada, dar important e că va fi una străină. Şi în primă fază am cerut arbitri din străinătate, dar ne-am răzgândit şi am zis ca totuşi să le dăm o şansă celor români. Din păcate, lucrurile n-au ieşit aşa cum ne-am dorit", a spus ieri preşedintele lui "U", Felix Grigore, în emisiunea "Fără fileu" de la Realitatea FM Cluj. Adunarea Generală a ratificat ieri hotărârea luată în aceeaşi zi de către C.Ex., ca jocul de vineri să fie condus la centru de o brigadă din străinătate. Hotărârea a fost criticată vehement de către Ion Crăciunescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, mai ales că în aceeaşi şedinţă s-a decis ca şi finala Cupei României să fie fluierată de către străini. Crăciunescu a anunţat că s-a consultat şi cu reprezentanţi ai UEFA, care i-au dat dreptate lui Alexandru Tudor în decizia de a întrerupe meciul de acum o săptămână. "Îmi miroase urât ceea ce s-a întâmplat la Cluj, dar eu şi unii reprezentanţi UEFA cu care am discutat considerăm că Tudor a procedat corect cînd a întrerupt meciul", a spus Crăciunescu, imediat după şedinţa de ieri.

Comisia de Apel a Ligii Profesioniste de Fotbal va judeca azi recursul înaintat de către oficialii CFR Cluj în cazul deciziei de a rejuca din minutul 1 şi de la scorul de 0-0 meciul cu Universitatea. Preşedintele "feroviarilor", Iuliu Mureşan, a anunţat că va cere ca jocul să se dispute fără spectatori, iar paza şi ordinea să fie asigurate de către jandarmi. "Voi solicita Ligii ca terenul lui «U» să fie suspendat. Vom cere ca securitatea să fie asigurată de jandarmerie, pentru că ei nu dau cu pumnul, cum au făcut-o bodyguarzii. Nu avem ce face, trebuie să jucăm, altfel vom fi penalizaţi cu şase puncte pentru desconsiderarea competiţiei", a spus Mureşan. Preşedintele Universităţii, Felix Grigore, s-a declarat convins că decizia Comisiei de Disciplină nu va fi schimbată azi la apel. "Nu am nici un fel de emoţie. Sunt convins că jocul se va juca aşa cum s-a stabilit, vineri, de la ora 21:30. Nu văd motive pentru a se lua altă decizie", a precizat Grigore.

Şedinţa Comisiei de Apel va începe la ora 17:00. Şedinţa va fi condusă de către Daniel Florea, iar din comisie mai fac parte Mircea Stoenescu, Constantin Mincu şi Daniela Mândruţa.

Fanii trebuie să-şi preschimbe biletele pentru rejucare

Felix Grigore, preşedintele lui "U", a anunţat ieri că spectatorii care şi-au achiziţionat bilet la jocul cu CFR, întrerupt în minutul 27, vor putea intra gratuit la rejucare, dar sunt nevoiţi să meargă la casele de bilete pentru a primi unul emis special pentru jocul de vineri. De asemenea, Grigore a anunţat că preţurile la tichete pentru partida de la finele acestei săptămâni vor fi unele modice. "Ne gândim la preţuri între 5 şi 15 de lei, în funcţie de zona stadionului, aici excluzând lojele. E foarte important să se ştie că cei care deţin biletele de la partida de săptămâna trecută trebuie să meargă la casele de la stadion pentru a le schimba", a mai spus conducătorul "studenţilor".

 

Etichete
Comenteaza