„U” Cluj a pierdut la Galați și a retrogradat matematic

„U” Cluj a pierdut la Galați și a retrogradat matematic
Oțelul a învins cu 2-1 pe Universitatea, semnând astfel retrogradarea matematică a clujenilor cu o etapă înaintea finalului de campionat.

 

„Ocaziile se răzbună,” spune un proverb fotbalistic, iar acesta s-a adeverit la Galați, unde Universitatea a ratat numeroase ocazii clare de gol și s-a văzut egalată și învinsă de Oțelul după ce a condus prin golul lui Justin Mengolo. Gazdele, retrogradate de câteva etape în Liga a II-a, au semnat astfel și retrogradarea lui „U”. Deznodământul a părut să fie clar de câteva săptămâni încoace, iar inevitabilul s-a întâmplat.

Prima repriză a fost una strânsă. Deși Oțelul a controlat mai mult mijlocul terenului, oaspeții de la „U” au avut ocaziile mai mari. După ce Helder Tavares nu a găsit nici un coechipier cu centrarea sa în fața porții, clujenii au deschis scorul ca urmare a unei acțiuni individuale a lui Mengolo. Recepționând o pasă lungă chiar de la portarul Emilian Dolha, ce i-a ținut locul lui Robert Veselovsky, camerunezul a preluat de lângă un fundaș, a pătruns în careu și l-a învins din unghi pe Gabriel Abraham.

O fază parcă trasă la indigo a urmat 10 minute mai târziu, dar de acea dată Mengolo și-a văzut încercarea de „scăriță” reținută de portar. Oțelul a amenințat la rândul ei poarta clujeană, iar șutul lui Milea de la mare distanță a ocolit poarta lui Dolha, dar a semnalat intențiile ofensive ale gălățenilor. Egalarea a venit două minute mai târziu, când Jugurtha Hamroun a reușit o execuție de senzație de la mare distanță. Văzându-l pe portarul clujean ușor ieșit de pe linia porții, acesta a executat un lob de senzație care s-a oprit chiar în vinclul de la colțul lung.

Până la pauză, „U” a mai avut două situații excelente de a marca, dar nu a reușit să profite de ele. Lorant Kovacs a fost mai întâi lansat spre poartă dar, cu capul în pământ, a șutat pe lângă poartă. Apoi a fost rândul lui Pablo Ceppelini de a rămâne față în față cu Abraham, iar argentinianul l-a luat la țintă pe portar, mingea ieșind în corner.

Ocaziile de unul la unul au continuat să apară la poarta lui Abraham, iar Vlad Morar și-a văzut șutul din apropiere respins de piciorul acestuia. Acțiunea s-a mutat rapid la poarta cealaltă, unde Emil Dică a ratat însă ținta cu șutul său de la marginea careului. Hamroun și noul intrat Ruben Brigido nu au reușit să finalizeze o combinație prelungită a Oțelului, dar golul victoriei a venit în minutul 68. Tânărul Alexandru Tudorie a adus cele trei puncte Oțelului cu o lovitură de cap din careul mic ca urmare a unei centrări de pe dreapta.

Mengolo ar fi putut să egaleze dacă nimerea spațiul porții câteva minute mai târziu, după care Andreas Calcan a ratat alte două șanse bune, nimerind bara cu a doua sa încercare. Intrările lui Paulinho și Castillion pe teren pentru oaspeți nu au avut efectul dorit, ba mai mult, primul dintre ei a ratat cu o lovitură de cap din careu și a primit două cartonașe galbene în decurs de 10 minute, fiind eliminat în prelungiri.

Hamroun și Robert Tătar au trimis două lovituri libere aproape de țintă spre final, iar încercarea spectaculoasă de „foarfecă” a lui Morar s-a încheiat la fel ca și campania lui „U” în Liga I: cu jucătorul pe jos și privind cum oportunitatea se irosește.

Desfășurarea meciului o puteți urmări aici.

Oțelul Galați - „U" Cluj 2-1 (1-1)

Oțelul Galați: Abraham - Solomou, Miron, Sissoko, Popescu - Tavares, Milea (Tătar '77), Dică (Tudorie '59) - Iorga, Cernat - Hamroun; Antrenor: Florin Marin

„U" Cluj: Dolha - Ciupe, Skvorc, Munteanu, Jovanovic (Calcan '64) - Kovacs (Paulinho '73), Neag - Ceppelini, Cristocea (Castillion '85), Morar - Mengolo; Antrenor: Adrioan Faub

Marcatori: Hamroun ('35), Tudorie ('68) / Mengolo ('11)

Cartonașe galbene: Hamroun ('74), Sissoko ('84), Tavares ('89) / Kovacs ('22), Ceppelini ('74), Paulinho ('81, '90+4)

Eliminat: Paulinho ('90+4)

Arbitru central: George Găman

Stadion: Oțelul, Galați

Comenteaza