"U" Cluj a remizat cu Rapid și s-a calificat în sferturile Cupei

"U" Cluj a remizat cu Rapid și s-a calificat în sferturile Cupei
| Foto: FC Universitatea Cluj

Alături de "studenți", în următoarea fază a competiției a ajuns și rivala din oraș, CFR.

Începută cu un duel al celor două galerii, partida a fost controlată de gazde în primele minute. "Studenții" au preluat inițiativa și au încercat să marcheze cât mai repede pe un gazon ce a lăsat mult de dorit și s-a deteriorat pe măsură ce minutele au trecut.

Trupa lui Neagoe a încercat să profite de lipsa de viteză a defensivei oaspeților, iar Remacle putea deschide scorul după o astfel de fază, dar Drăghia s-a opus (16). Chipciu l-a pus și el la încercare pe goalkeeper-ul advers, care a respins și șutul său (25).

Treptat, Rapid a avansat în jumătatea clujeană, în timp ce "Șepcile roșii" au preferat sa încerce acțiuni pe contraatac. Chiar dacă a avut posesia, echipa din capitală nu a pus în pericol poarta lui Gorcea, iar scorul pauzei a fost 0-0.

După revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după același scenariu. Ambele echipe au fost lipsite de inspirație și nu au reușit sa conteze în apropierea careului advers.

Prima situație cu adevărat periculoasă s-a petrecut abia în minutul 71, când Thiam a șutat bine la colțul lung, dar balonul a trecut pe lângă poartă. Clujenii au avut avantaj numeric în minutele de final, în urma eliminării lui Vojtus, care l-a lovit pe Vlădoiu (78).

În ciuda presiunii puse de Rapid, Universitatea Cluj a rezistat, jocul s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar "studenții" au obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. 

 

Comenteaza