„U” Cluj are iar ghinion la penalty-uri. „Studenții” pierd barajul Conference League, iar Craiova merge în Europa

„U” Cluj are iar ghinion la penalty-uri. „Studenții” pierd barajul Conference League, iar Craiova merge în Europa
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a fost înfrântă dramatic în ultimul meci al sezonului 0-0 în timpul regulamentar, 4-5 după penalty-uri.

Universitatea Cluj cedează la penalty-uri în barajul pentru Conference League împotriva Universității Craiova, iar oltenii merg în Europa.

Universitatea Craiova și Universitatea Cluj s-au duelat în Bănie în barajul pentru un loc calificările UEFA Conference League. Este practic, ultimul meci al sezonului.

„U” Cluj a ajuns în această finală a barajului după ce a trecut de Oțelul Galați în deplasare, unde a învins cu 2-0.

Gazdele au avut lovitura de start și au început meciul rapid în atac, însă elevii lui Ioan Ovidiu Sabău s-au ținut bine în primele minute și au continuat și ei destul de bine partida, iar timp de câteva minute bune au plimbat mingea spre careul oaspeților.

Totuși, oltenii au avut prima ocazie importantă a meciului, la șutul lui Alexandru Crețu care l-a pus la încercare pe Edvinas Gertmonas, iar portarul clujenilor a respins în corner.

U Cluj ratează o ocazie mare la lovitura de cap a lui Thalisson Kelven, la cornerul bătut de Nistor. Portatul Popescu respinge  iar mingea ajunge la Gabriel Simion care trage lângă bară, înafara terenului.

Oltenii încearcă și ei să pună presiune, însă ocaziile acestora nu se concretizează, iar mai apoi căpitanul Bancu ia un galben pentru proteste la adresa arbitrului.

Cele două echipe intră la cabine la egalitate, 0-0.

Craiova lovește bara la în primul sfert al reprizei secunde.

U Cluj încearcă să creeze mai multe faze periculoase însă nu reușesc să concretizeze, iar tabela rămâne curată.

După două schimbări ale lui Gâlcă, Sabău mută și el în minutul 76 și îl introduce pe Chinteș în locul lui Silaghi, iar mai apoi pe Valentin Gheorghe și iese Roger.

Studenții ratează o ocazie foarte importantă (min. 86) după o recuperare a lui Simion care îl angajează singur cu portarul pe Vali Gheorghe, însă acesta ratează lobul. Câteva minute mai târziu și Oancea trimite alături. Nici proaspăt intratul Doukoure nu reușește să îl învingă pe portarul oltenilor în minutul 94, iar meciul intră în prelungiri după 0-0 în timpul regulamentar.

„Stundenții” încep bine prima repriză de prelungiri și construiesc câteva faze periculoase, dar Chipciu și Nistor nu reușeșc să înscrie la finalul primelor 15 minute de prelungire.

Universitatea Cluj greșește înainte de min. 120, când Craiova primește penalty la un henț a lui Valentin Gheorghe, iar Lyes Houri înscrie de la punctul cu var.

„U” primește și ea penalty la căderea lui Mitrea în careu, iar Dan Nistor transformă cu un șut în forță în minutul 130 și trimite meciul la penalty-uri.

La loviturile de departajare, Universitatea Cluj a avut șansa de a câștiga, însă Nistor a ratat penalty-ul care putea aduce victoria.

Au marcat pentru „U” Cluj: Bic, Mitrea, Chipciu, Thalisson, 

Au marcat pentru Universitatea Craiova: Koljic, Mekvabishvili, Crețu, Houri, Zajkov

Au ratat: Nistor, Ilie / Silva (Craiova)

Comenteaza