“U” Cluj – Daco-Getica 1-1. “Șepcile roșii” pierd primele puncte pe teren propriu

“U” Cluj – Daco-Getica 1-1. “Șepcile roșii” pierd primele puncte pe teren propriu
FC Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti | Foto: FC Universitatea Cluj / Cristian Cosma

Gafa portarului Dur-Bozoancă, din prima repriză s-a dovedit a fi decisivă în economia partidei.

Universitatea a început în forță partida de pe Cluj Arena, iar presiunea din start a dat roade. Prima ocazie a venit în minutul șapte, când Goga l-a deschis bine pe Ene, dar atacantul clujenilor a tras în portar. Patru minute mai târziu, același Goga i-a pasat perfect lui Hațiegan, care l-a învins pe Gavrilaș cu un șut la colțul lung.

Presiunea Universității a continuat, iar după un sfert de oră, Florescu a fost blocat foarte bine de portarul bucureștenilor. Șocul pe Cluj Arena a venit în minutul 18, când Dur-Bozoancă a scăpat în poarta o centrare a lui Voicu, iar oaspeții au restabilit egalitatea. Partida s-a echilibrat, Florescu semnând ultima ocazie a primei reprize, la ultima fază din timpul regulamentar.

“Studenții” au forțat și în startul actului secund, dar ocaziile nu s-au concretizat. Goga a amenințat în două rânduri poarta lui Gavrilaș, prima dată de la distanță și apoi din marginea careului. Oaspeții au răspuns prin Dima, care a încercat să îl surpindă pe Dur-Bozoancă cu un lob. La poarta lui Gavrilaș au urmat ocaziile lui Gavra și Alexandru Coman, dar portarul Daco-Geticii a prins o zi mare. Până la final, partida a fost una echilibrată, iar “studenții” au pierdut primele puncte pe teren propriu, în acest sezon.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Coman (Takacs ‘80), Cordoș, Abrudan, Taub – Kofi, Florescu – Hațiegan, Gavra (Coman ’73), Goga – Ene (Dumitrescu ‘46)

Daco-Getica: Gavrilaș – Dima, Motroc, Georgescu, Călințaru, Stănescu, Cotiga (Acolatse ‘35), Bustea (Iordănescu ‘82), Carabela (Petriș ‘52), Nica, Voicu

Următorul meci al clujenilor va fi miercuri, 10 octombrie, de la ora 16, împotriva Farului Constanța.

Comenteaza