Liderul campionatului, "U" Cluj, după Ordonanța de Urgență care a "tăiat" finanțarea din bani publici a echipelor de fotbal

Liderul campionatului, "U" Cluj, după Ordonanța de Urgență care a "tăiat" finanțarea din bani publici a echipelor de fotbal
| Foto: https://www.facebook.com/FCUCluj

Săptămâna trecută, Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial o Ordonanță de Urgență care vizează și sportul. 

 

Printre măsurile adoptate de Guvernul României se numără limitarea finanțării echipelor de sport din bani publici în a doua jumătate a anului curent. Mai exact, conform Ordonanței de Urgenţă, ce a intrat în vigoare la începutul lunii septembrie, grupările sportive finanțate de stat nu pot cheltui în următoarele şase luni mai mulţi bani din fonduri publice decât au cheltuit în prima jumătate a anului 2023.

Cum 'U' Cluj are un procent semnificativ al bugetului provenit din bani publici, măsura o afectează, pe hârtie, cel mai mult dintre toate echipele de fotbal din România. În 2024, Primăria Cluj-Napoca a alocat 4,5 milioane de euro pentru toate ramurile sportive. Echipa de fotbal Universitatea Cluj a primit peste 12,2 milioane de lei, cea mai mare sumă oferită din bugetul municipalităţii.

Conducerea "Șepcilor Roșii" a transmis însă că nu există griji în contextul recentei Ordonanţe, așa cum a afirmat președintele echipei, Radu Constantea pentru Sportpesurse.ro. „La U Cluj vorbim despre o co-finanţare. Avem o structură solidă. Investiţia este la nivelul de 28-30% bani de la buget. Suntem cu salariile la zi, avem deja un buget consolidat”, a declarat Radu Constantea pentru sursa citată.

Președintele clubului clujean a oferit în urmă cu o săptămână detalii despre situația financiară a echipei care conduce clasamentul primei ligi, precizând că cel mai mare salariu este de 13.000 de euro. "Nu e salariu mai mare de 13.000 de euro. Sunt și juniorii, îi excludem, dar suntem undeva la 3-4 mii de euro", a explicat președintele clubului clujean pentru Fanatik.

După primele 10 etape din campionat, ”U” Cluj este invincibilă în Superliga. Elevii antrenaţi de Ioan Ovidiu Sabău nu au suferit nicio înfrângere în campionat şi sunt liderii Superligii României cu 22 de puncte, la 5 puncte distanţă de locul 2.

Comenteaza