“U” Cluj începe lupta pentru promovare după un parcurs aproape perfect în pregătiri

“U” Cluj începe lupta pentru promovare după un parcurs aproape perfect în pregătiri
| Foto: foto Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa lui Adrian Falub a înregistrat șase victorii și o singură înfrângere înaintea debutului în Liga 2.

Deși au încheiat stagiul de pregătire din Italia fiind învinși de Rimini, “studenții” se pot lăuda cu șase succese și nu mai puțin de 42 de goluri marcate și doar cinci primite. Pregătirile clujenilor au început cu o partidă cu fost colegă de serie din Liga 3, FC Avrig, pe care elevii lui Falub au învins-o categoric, 10-0. A urmat un duel cu adversara din Liga 2, Luceafărul Oradea, scor 2-0 pentru “studenți”.

În cantonamentul din Italia clujenii au întâlnit mai multe echipe din ligile regionale, dar și formații din eșalonul secund Italian, precum Perugia. Ei au început cu trei victorii clare, 8-0, 12-1 respectiv 8-1 și seria victoriilor a continuat.

Cel mai important meci al “șepcilor roșii” a fost cel cu Perugia, pe care elevii lui Adrian Falub l-au câștigat la limită, 1-0, printr-o execuție superbă a noii achiziții, Cristian Gavra. Totuși, în ultima partidă înaintea debutului în Liga a 2-a, “U” Cluj a cedat în fața echipei Rimini, scor 3-1.

Surpriza pregătită de tehnicianul “studenților” în stagiul de pregătire a fost schimbarea sistemului de joc. În toate meciurile din Italia, Falub a folosit sistemul 3-4-3, care a crescut apetitul ofensiv a mai multor jucători.

Cei mai buni marcatori ai Universității în amicalele din această vară au fost două noi achiziții, Coman și Gavra. Ambii atacanți au reușit câte șapte goluri în partidele de pregătire. În topul golgheterilor sunt urmați de Ene cu șase goluri și de un alt transfer din această vară, Dumitrescu, cu cinci goluri.

Dintre noul achiziții, au mai punctat Kosnic (2) și Taub (1). Universitatea Cluj va debuta în noul sezon al Ligii 2 împotriva echipei Metaloglobus. Partida se va disputa în 4/5 august, pe stadionul din Târgu-Mureș.

Comenteaza