”U” Cluj își rescrie propria istorie: Este cea mai în formă echipă din Europa!

”U” Cluj își rescrie propria istorie: Este cea mai în formă echipă din Europa!
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj își rescrie propria istorie în sezonul acesta de campionat, traversând cea mai bună perioadă de când clubul a fost înființat.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău rămâne lider în Superliga României și după etapa a 10-a, cu cele 22 de puncte acumulate. Însă nu doar clasamentul din România certifică perioada foarte bună a „șepcilor roșii”, notează prosport.ro.

Mai există un clasament pe care fanii ardelenilor nici nu îndrăzneau să-l viseze. Echipa lui Sabău are zero în dreptul înfrângerilor și este singura formație de pe continent care se laudă cu 10 partide în care nu a pierdut. Site-ul de statistică whoscored.com poziționează echipa clujeană pe prim loc în clasamentul invincibilății formațiilor din Europa, în actuala stagiune, cu nicio partidă pierdută. 

Clujenii au avantajul faptului că Superliga României a început mai repede decât majoritatea campionatelor din Europa. Jucătorii lui Sabău depășesc FC Krasnodar, Midtjylland, Hammarby, Oțelul sau Zenit, formații cu o serie de 9 partide fără eșec, mai transmite sursa citată.

Presiunea primului loc în Superliga creşte, a transmis antrenorul clujenilor după partida cu Universitatea Craiova. "Ești pe primul loc, crește presiunea”, a spus tehnicianul, Ioan Ovidiu Sabău după meciul de duminică seara de pe Cluj Arena.

Clujenii sunt primii lideri neînvinși după 10 etape în ultimii 11 ani din campionatul intern. Cea mai recentă performanță de acest fel a fost realizată de FCSB, care obținea 8 succese și două egaluri în primele 10 runde ale stagiunii 2013-2014, atunci când prima ligă se disputa încă în sistem clasic, fără play-off și play-out.

CITEȘIE ȘI: ”U” Cluj, invincibilă în Superliga / Sabău, după egalul de pe Cluj Arena: ”Jucătorii sunt foarte supărați”
CITEȘTE ȘI: Performanța remarcabilă pentru "U" Cluj. De când nu a mai fost învins liderul Superligii în primele 10 etape

Comenteaza