Razbunare. “U” trimite în Liga a 2-a echipa care i-a barat drumul spre play-off

Razbunare. “U” trimite în Liga a 2-a echipa care i-a barat drumul spre play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a învins la limită FC Voluntari, scor 1-0, și și-a luat revanșa în fața trupei din Ilfov. 

Puși în fața unei echipe amenințate cu retrogradarea, "studenții" au intrat greu în meci, iar gazdele au avut prima ocazie, prin Armaș. Treptat, Universitatea a pus stâpânire pe meci, prin jocul de pase deja obișnuit, însă fazele de poartă s-au lăsat așteptate, tot un aspect obișnuit în prestațiile recente ale trupei lui Ioan Ovidiu Sabău. Totuși, la o lansare a lui Chipciu pentru V. Gheorghe, cel din urmă a fost faultat de portarul advers, iar centralul a dictat penalty.

Deși goalkeeper-ul a ghicit colțul, Nistor a executat impecabil și a deschis scorul (18). Cu ilfovenii căzuți pe un loc ce ducea direct în liga secundă, clujenii au mai scăzut din "turație" și au așteptat șansa unui contraatac. Această șansă s-a lăsat mult așteptatată, având în vedere lipsa de idei a gazdelor, care au practicat un joc previzibil, pe gustul clujenilor. Astfel, Universitatea conducea la pauză cu 1-0.

După revenirea pe gazon, FC Voluntari a încercat cu toate forțele să marcheze un gol al egalării și, totodată, al salvării, însă jocul nu a convins. Singurul moment periculos a venit în minutul 61, însă Gertmonas a avut un reflex de zile mari și menținut poarta intactă. Gazdele s-au "stins", iar "studenții" au preluat inițiativa și, deși conduceau, păreau pe alocuri echipa ce avea nevoie disperată de gol.

În ultimul sfert de oră, Fernandez a respins un șut bun trimis de Roguljic (77), în timp ce golul marcat de V. Gheorghe a fost anulat din cauza unui offside (80). Universitatea a rezistat până la final, a câștigat cu 1-0 și se pregătește pentru barajul ce poate aduce calificarea în cupele europene.

Comenteaza