"U" Cluj și drumul spre semifinale. "Cred în calificare!"

"Șepcile roșii" nu reușesc să părăsească zona minată a clasamentului, dar speră să ajungă în penultimul act al Cupei României "Timișoreana".

"U" și Pandurii, două echipe aflate în luptă directă pentru evitarea matineului, se întâlnesc miercuri, pe Cluj Arena, de această dată în sferturile de finală ale Cupei României. Partida este programată la ora 20:30 și va fi transmisă de Sport.ro.

"Studenții" rămân fără victorie în Liga I de aproape două luni. Se întâmpla în etapa a zecea, pe 4 octombrie, atunci când au trecut tocmai de adversara lor de miercuri, cu 2-0, prin golurile marcate de Cristocea și de Kovacs. Momentul coincide, practic, cu decăderea Universității. De atunci, echipa lui Ogăraru n-a mai legat nici un succes în campionat, ajungând pe poziție retrogradabilă.

Una dintre colegele de suferință, i-a fost, culmea, Pandurii Târgu-Jiu, trupa lui Petre Grigoraș. Ambele echipe și-au spălat o parte din păcate în cupă. Clujenii au mers mai departe după un meci aproape perfect, sub Tâmpa, cu FC Brașov (3-1), în vreme ce gorjenii au trecut cu emoții de Oțelul Galați (3-2). 

Partida devine una extrem de importantă pentru Ogăraru, care, în eventualitatea unei eliminări, coroborată cu o înfrângere la Piatra Neamț, în ultima etapă a turului, va părăsi Clujul. De altfel, el a subliniat în nenumărate rânduri că formația sa poate fi surpriza plăcută a Cupei României. Anul viitor, se împlinește o jumătate de secol de la câștigarea singurului trofeu al clubului.

"Așa cum am mai spus-o, Cupa României e un obiectiv extrem de important pentru mine. Cred în calificarea în semifinale și aștept ca stadionul să fie plin măcar pe jumătate. Relațiile de joc s-au cristalizat, suntem în creștere, nu am motive să nu fiu optimist",  a declarat antrenorul "Șepcilor roșii".

Pe de altă parte, fundașul Emil "Ducu" Ninu spune că Universitatea va juca și pentru Ogăraru, principalul dușman al galeriei în ultima perioadă. Totodată, el s-a arătat îngrijorat de starea jalnică a gazonului de pe Cluj Arena. Weekendul trecut, pe o vreme potrivnică, s-au jucat două partide, una de fotbal și o alta de rugby.

"Nu ne bucură cu nimic dacă rămânem fără antrenor, nu este o încântare acest lucru. Trebuie să jucăm și să câștigăm. Nu se compară meciul din campionat cu cel din cupă. Cred că vor veni aici cu dorință de răzbunare, e singurul lor obiectiv rămas. Atunci am făcut o partidă bună, acum e un teren impracticabil. Cu Oțelul ne-a fost greu să marcăm, a fost dificil pe un asemenea teren. Dacă mai facem un antrenament pe el, riscăm să-l distrugem. E plin de apă și nisip", a explicat fundașul Universității. 

"Studenții" au ajuns în "sferturi" după ce le-au eliminat, pe rând, pe FC Bihor (1-1, 6-5 după penalty-uri) și pe FC Brașov (3-1). "U" s-a calificat ultima dată în sferturile de finală ale Cupei României în urmă cu aproape două decenii. Pe 14 mai 1997, la Brașov, clujenii au fost eliminați de FC Național (3-1). 

De cealaltă parte, gorjenii au trecut de Șoimii Pâncota (2-1) și de Oțelul Galați (3-2). 

Bilete între 10 și 30 de lei

La fel ca și în campionat, prețul tichetelor pentru întâlnirea de miercuri variază între 10 lei la Peluza Sud, 20 de lei la Tribuna a II-a și 30 de lei la Tribuna I. În ciuda tarifelor accesibile, "U" Cluj are una dintre cele mai scăzute audiențe din Liga I, cu o medie de 3.082 de spectatori, adică 10% din capacitatea stadionului. 

Comenteaza