"U" Cluj - UTA se joacă astăzi. "Studenții" speră la prima victorie în deplasare din noul sezon

"U" Cluj - UTA se joacă astăzi. "Studenții" speră la prima victorie în deplasare din noul sezon
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clujenii și arădenii se întâlnesc într-o partidă al cărei prim episod a avut loc în urmă cu aproape 80 de ani.

După remiza obținută pe terenul campioanei FCSB, scor 1-1, și victoria categorică pe teren propriu contra celor de la Hermannstadt, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău se pregătesc pentru duelul cu UTA, formație ce a obținut un singur punct în primele două etape.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 68 de ori, de 32 de ori s-au impus arădenii, de 22 de ori au câştigat clujenii, iar alte 14 partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 8 decembrie 1946 şi s-a încheiat cu victoria categorică a arădenilor, scor 4-0, marcatori L. Bonyhadi dublă, I. Nicşa şi M. Toth. Întâiul succes din contul "studenţilor" clujeni a venit un an mai târziu, pe 19 octombrie 1947, Universitatea - ITA 2-0, antrenori Nicolae Munteanu, respectiv Petre Steinbach.

Duelul va fi unul captivant și la nivelul băncilor tehnice, între Ioan Ovidiu Sabău și Mircea Rednic, foşti colegi la naţională în perioada 1988-1991, când au şi participat împreună la CM Italia 1990, dar şi la Dinamo şi Rapid, echipe cu care au ieşit campioni.

Partida va reprezenta un moment special pentru Alex Chipciu, care se află în faţa celui de-al 300-lea joc în Superligă, competiţie pe care a câştigat-o de şase ori (FCSB - 3 titluri, CFR Cluj - 3 titluri).

Meciul dintre Universitatea Cluj și UTA se va disputa astăzi, de la 19:00.

Comenteaza