„U" e favorită la evitarea retrogradării

„U
Clujenii au ajuns la 32 de puncte şi păstrează o distanţă de cinci lungimi faţă de Concordia, prima echipă sub linie, având şi avantajul rezultatelor directe cu ilfovenii.

„Studenţii" au beneficiat în ultimele etape de ajutorul rezultatelor indirecte, dar, cel mai important, au ştiut să se ajute şi singuri, câştigând un meci extrem de important, cu FC Vaslui. Azi, „U" va juca pe terenul Oţelului, iar în cazul unei victorii ecuaţia retrogradării va fi rezolvată. Partida va începe la ora 18:00, urmând să fie transmisă în direct pe Digisport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Dincolo de lupta de la comisia de licenţiere, şase echipe se află în concurenţă directă pentru a evita retrogradarea. În ordine, CSMS Iaşi, CS Severin, Concordia Chiajna, Viitorul Constanţa, Ceahlăul şi „U" Cluj ocupă locurile 17-12 în Liga I, cu menţiunea că „lanterna" Gloria Bistriţa are soarta pecetluită. Dintre toate, „U" are un avans relativ liniştitor, de cinci puncte în faţa echipei din Chiajna, prima sub linie şi, mai mult, beneficiază de avantajul rezultatelor directe în faţa a patru dintre cei cinci adversari. Practic, „U" se află în situaţia în care şi dacă ar pierde tot până la finalul sezonului, tot ar avea şanse să rămână în Liga I, în condiţiile în care celelalte adversare au un program la fel de dificil ca şi cel al „studenţilor".

Totuşi, Ionel Ganea, antrenorul „Şepcilor roşii", le-a transmis elevilor săi să nu se „culce pe o ureche" şi să rămână concentraţi la cele cinci etape rămase din acest campionat. Prima dintre ele se va juca chiar azi, pe terenul Oţelului Galaţi, echipă pe terenul căreia „U" nu a mai scos vreun punct de aproape 19 ani. Conform statisticilor portalului labtof.ro, în octombrie 1994, clujenii antrenaţi de Ioan Andone reuşeau un 0-0 în Moldova. Ganea a rămas ancorat în realitate după victoria cu Vasluiul, evitând să vorbească despre şansele echipei sale de a evita retrogradarea. „E prea repede să discutăm despre salvare, nu ştiu de câte puncte am mai avea nevoie. Cert e că încă nu am evitat retrogradarea, mai avem mult de muncit. Eu vreau să câştigăm toate meciurile pe care le mai avem de disputat, asta mi-am impus. Primul e cel de la Oţelul Galaţi", a spus Ionel Ganea, imediat după partida de sâmbătă, câştigată cu 2-1 contra FC Vaslui.

„Studenţii" au plecat încă de luni spre Bucureşti, cu o cursă aeriană, s-au antrenat la centrul de fotbal de la Mogoşoaia, iar apoi şi-au continuat drumul până la Brăila, unde au fost cazaţi înaintea meciului de azi, de la Galaţi. „Ganezul" a deplasat un lot destul de numeros, de 20 de jucători, printre care şi Ianos Szekely, inapt pentru partida precedentă, cu Vasluiul. „Şepcile roşii" ar putea începe jocul de azi, de la Galaţi, în următoarea formulă de echipă: Niculescu - Ciupe, Ninu, Raţiu, Nicola - Popa, Bucşa - Buleică, Muzac, Borza -Tony.

De cealaltă parte, Oţelul va juca şi în acest meci fără să-l aibă pe Petre Grigoraş pe banca tehnică. Antrenorul a solicitat concediu medical ca urmare a unor probleme cardiace şi, cel mai probabil, nu va mai reveni până la finalul acestui sezon. La fel ca „U", nici Oţelul nu a primit licenţa de participare în sezonul viitor al Ligii I, şi aşteaptă sentinţa comisiei de apel.

Partida dintre Oţelul Galaţi (locul 11, 35 de puncte) şi „U" Cluj (locul 12, 32 de puncte) se va disputa azi, de la ora 18:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro. în tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, Cleiton de Melo marcând pentru „U" în minutul 2 al jocului. Punctul Oţelului a fost înscris de Gabriel Paraschiv, 30 de minute mai târziu.

19 ani

au trecut de la ultimul punct scos de „U" pe terenul Oţelului, informează labtof.ro.

35 de puncte

a avut sezonul trecut FCM Târgu-Mureş, ultima echipă care a retrogradat, la patru puncte distanţă de prima salvată, Petrolul Ploieşti.

 

Etichete
Comenteaza