„U" intră în „linie dreaptă" pentru Liga I. Ganea aşteaptă întăriri

„U
Universitatea Cluj a încheiat „amicalele" cu două teste în acest weekend, 1-1 cu Gaz Metan, şi 2-1 cu FC Zalău. Antrenorul Ionel Ganea a anunţat că mai aşteaptă patru-cinci jucători la echipă.

Echipa clujeană şi-a încheiat seria amicalelor, însă mai aşteaptă întăriri. Sau cel puţin aşa speră Ionel Ganea, care a declarat la finalul partidei de vineri, cu Gaz Metan Mediaş (1-1), că ar mai avea nevoie de patru sau chiar de cinci jucători pentru a avea o echipă cu adevărat puternică în lupta pentru evitarea retrogradării. Până acum, „U" a adus şapte jucători, însă a pierdut 13 dintre cei care au pus umărul la îndeplinirea obiectivului în sezonul trecut.

„Aş mai avea nevoie de patru-cinci fotbalişti. E un campionat lung şi pot apărea accidentări şi suspendări. Eu îi aştept la echipă şi săptămâna viitoare", a spus Ganea, la finalul partidei cu Gaz Metan Mediaş. Tehnicianul „Şepcilor roşii" a mizat pe un prim „11" apropiat de cel pe care ar putea să-l utilizeze şi în jocul cu Petrolul, de duminică. Contra Mediaşului, cei peste 1.500 de fani din tribunele Cluj Arena au avut ocazia să-i vadă la lucru pe noii jucători ai echipei favorite, trei dintre ei fiind trimişi pe teren încă de la începutul partidei. Intrat după pauză, Roy Odiaka, atacantul şcolit la Stoke City, a înscris golul egalării, după ce, în prealabil, Ayman Tahar deschisese scorul. A doua zi după testul cu Mediaşul, la baza sportivă „Clujana", Ganea a mai comandat un amical, împotriva echipei FC Zalău, din Liga a III-a.

De această dată, antrenorul „Şepcilor roşii" a mizat pe o echipă în care şi-au făcut loc fotbaliştii care au evoluat mai puţin contra Mediaşului, plus mijlocaşul la închidere Marius Chindriş (22 de ani, ex-UTA Arad), aflat în probe. „Studenţii" s-au impus cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de acelaşi Roy Odiaka, al doilea în urma unei lovituri de la 11 metri. Sălăjenii au redus din diferenţă tot ca urmare a unui penalty, comis de Alin Mutu, fundaşul central în vârstă de 18 ani fiind unul dintre fotbaliştii extrem de promiţători ai Universităţii. Echipa clujeană va începe noul sezon pe teren propriu, în compania celor de la Petrolul Ploieşti, formaţie care în stagiunea precedentă s-a impus pe Cluj Arena cu scorul de 4-2. Partida din prima etapă se va disputa la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Ce echipe a folosit Ganea în „amicale"

În cele două partide, disputate vineri şi sâmbătă contra Gaz Metan Mediaş, respectiv FC Zalău, Ionel Ganea a folosit două formule de echipă diferite, după cum urmează:

„U" contra Gaz Metan: Dolha - Ciupe, Ninu, Raţiu, Turcu - Bucşa, Kovacs - Târnăcop, Cristocea, Borza - Dedu

„U" contra FC Zalău: Niculescu - Takacs, Szilagyi, Mutu, van Doten - Săndulescu, Chindriş - Ersin, Popa, Turcu - Odiaka

Szekely aşteaptă oferte din străinătate

Unul dintre jucătorii cu o contribuţie importantă în sezonul de primăvară, în care Universitatea a obţinut 22 de puncte, salvându-se de la retrogradare, Ianos Szkelely, nu va mai continua în „alb-negru", având câteva oferte din străinătate. „Le urez mult succes în sezonul viitor. Au o echipă cu câţiva jucători noi care trebuie să se integreze, eu cred că vor face o figură frumoasă. Nu voi mai continua la „U", din păcate, pentru că nu ne-am înţeles la salariu, erau diferenţe mari. Am câteva oferte din străinătate, dar încă nu mă grăbesc. Sunt şanse foarte mici să joc în Liga I", a spus Szekely, pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza