„U" Jolidon , culoar favorabil spre finala Cupei EHF. "De ce să nu visăm?"

„U
Deşi e un club măcinată de probleme financiare, "U" Jolidon vrea să facă istorie în Europa.
Formaţia clujeană e cu un pas în sferturile Cupei EHF şi se gândeşte chiar la trofeu.
Formaţia clujeană e cu un pas în sferturile Cupei EHF şi se gândeşte chiar la trofeu.">

„Studentele" au învins-o la scor în optimile de finală în prima manşă pe Cankaya Ankara, 34-22, iar returul programat pe 9 februarie, la Cluj, pare o simplă formalitate. Formaţia clujeană este ca şi calificată în faza sferturilor, unde îşi va păstra statutul de cap de serie.

Echipa clujeană face ce face şi surprinde. „Studentele" alternează meciurile neconvingătorare cu evoluţii entuziasmante, ultimul exemplu fiind succesul din manşa tur a optimilor Cupei EHF. "U" s-a deplasat în Turcia şi le-a spulberat pe turcoaicele de la Cankaya Ankara , învingându-le cu 34-22. Astfel, manşa secundă programată pe 9 februarie la Cluj, aproape că nu mai contează, „studentele" fiind ca şi calificate în sferturile de finală. Şi de aici începe visul Universităţii. Având statut de cap de serie, „U" le va evita în faza următoare pe Esbjerb (Danemarca), Lada Togliatti (Rusia) sau Kobenhavn (Danemarca) , echipe cotate cu şanse mai mari la câştigarea trofeului. Un adversar foarte puternic în sferturi ar fi Astrakhanochka (Rusia), formaţie care s-a calificat deja după o dublă victorie cu Elche (Spania), 33-23 şi 40-21. Echipa clujeană îşi va păstra statutul de cap de serie până în faza semifinalelor, dacă va şi ajunge acolo. "De ce să nu ne gândim, de ce să nu visăm? Cu un culoar favorabil am putea ajunge într-o nouă finală. Visăm la o nouă finală europeană, ar fi o realizare extraordinară pentru fete, pentru toată echipa , ar fi ceva senzaţional. Evităm, într-adevăr echipe tari în sferturi, dar sunt şi altele puternice. Luăm totul pas cu pas şi sper să ajungem cât mai departe, mai ales că suntem singura formaţie românească rămasă în competiţie. Dacă nu te gândeşti şi nu îţi propui obiective mari, nu vei face nimic. Noi ne permitem, măcar, să visăm. Şi chiar este posibil. Fetele acestea dau totul pentru Universitatea în condiţiile care sunt. Şi ele merită felicitate, reuşesc de multe ori să se autodepăşească. Eu sunt un tip mai optimist şi am încredere că putem ajunge chiar în finală. Ar fi o performanţă remarcabilă , dar chiar se poate obţine. Finala se joacă tot în dublă manşă şi dacă am ajunge acolo sunt convins că am avea o sală arhiplină şi suporteri care ne-ar susţine neîncetat", a explicat pentru ZIUA de CLUJ Cosmin Sălăjan, directorul sportiv de la „U".

Meciurile retur din faza optimilor se vor disputa pe 9 februarie. Până acum, în sferturi s-au calificat Lada Togliatti (Rusia) şi Astrakhanochka (Rusia).

În campionat, "U" este osclinată, alterând rezultalte pozitive cu jocurile mai puţin reuşită. În ultimele etape a învins Zalăul (25-20) , apoi a pierdut la Corona Braşov (26-35) , iar în ultima etapă a spulberat SCM Craiova cu 33-22. „U" e singura reprezentantă a României în Cupele Europene, după ce HCM Baia Mare a părăsit Liga Campionilor, Corona Braşova a ieşit din Cupa Cupelor, iar HC Zalău a fost eliminată din Cupa EHF.

Etichete
Comenteaza