"U" mai face un pas spre matineu: 0-3 la Craiova VIDEO

Universitatea a convertit într-un pasiv de trei goluri eliminarea prematură a uruguayanului Pablo Ceppelini, din partida de la Craiova.

Calificarea în finala Cupei României, datorată în bună măsură inspiraţiei lui Veselovsky, şi victoria cu Rapidul, asigurată de norocul lui Castillion, i-au făcut pe suporterii Universităţii să viseze. Marţi, iordanianul Bawab i-a trezit la realitate. Echipa clujeană a fost umilită de această Craiovă care nu pierde de 19 meciuri, deşi nu e deloc „maxima", ca pe vremea lui Balaci. Veselovsky nu a mai fost de ajuns, iar Castillion nu a mai cules trifoiul cu patru foi.

Ce începe prost se termină şi mai prost. Nimic mai adevărat. În minutul 9, Ceppelini l-a călcat pe Brandan şi a fost eliminat. Aproape inexistent în ultimele meciuri, uruguayanul a dispărut cu totul de pe teren, în Bănie.

VIDEO: ELIMINAREA LUI CEPPELINI

„U" a început meciul, practic, în 10 oameni, iar inferioritatea de pe teren a devenit vizibilă şi pe tabela de marcaj. Taher Bawab a deschis scorul în minutul 23, după ce s-a amuzat de Neag şi Lungu, iar Nuno Rocha a majorat diferenţa înainte de pauză, cu o lovitură fulgerătoare de cap.

Nici la reluare nu s-a schimbat scenariul. A fost un singur gol, dar şi mai multe ocazii. Brandan şi Băluţă s-au lovit de Veselovsky, la aceeaşi fază (51'), Nuno Rocha a tras peste poartă, la un ofsaid nesemnalizat (55'), iar Vătăjelu a trăsnit „transversala" (61'). Rocha avea să ducă scorul însă până la 3-0, într-un moment în care „U" a fost surprinsă pe contraatac (71'). Deşi au avut mai mult iniţiativa în ultimul sfert de oră, elevii lui Adi Falub nu au avut nicio ocazie de gol. Singura dată când au apărut periculos în faţa porţii a fost la cursa lui Castillion din minutul 15, la 0-0. Olandezul a fost deposedat în careu, pe când se pregătea să finalizeze.

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

„Ceppelini nu trebuia eliminat. Faza s-a petrecut în faţa mea, la un metru. Ceppelini l-a călcat pe Brandan în încercarea de a-i lua mingea, nu a fost nimic intenţionat. Am început meciul bine, dar s-a rupt totul după eliminare. După aceea, a fost greu să rezistăm în faţa Craiovei, care e o echipă în formă", a declarat la final Falub.

După eşecul de la Craiova, formaţia clujeană rămâne cu 23 de puncte şi îşi vede serios ameninţat locul în Liga I, pentru campionatul viitor. Etapa viitoare, „U" va primi pe Cluj Arena vizita concitadinei CFR.

Aseară, după închiderea ediţiei, au jucat şi feroviarii, care au întâlnit, pe teren propriu, pe Oţelul Galaţi.


CSU Craiova - „U" Cluj 3-0 (2-0)
Marcatori: Bawab 23', Nuno Rocha 41', 71'
CSU Craiova: Bălgrădean - S. Achim (76 Dumitraş), Frăsinescu, Acka, Vătăjelu - Băluţă, Madson, Brandan, Târnăcop - Bawab (83 Ivan), Nuno Rocha (80 Herghelegiu). Antrenori: S. Cârţu, E. Săndoi.
"U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Neag, Bambara - Cristocea, A. Lungu (56 Cr. Munteanu) - Gravenberch (76 Van der Broek), Ceppelini, Nuno Viveiros - Castillion (62 Lemnaru). Antrenor: Adrian Falub.
Arbitru: Robert Dumitru.
Eliminare: Ceppelini 9'

 

Comenteaza