"U" Mobitelco - CSU Asesoft 75-74. Clujenii pot face astăzi pasul spre finală GALERIE FOTO

"U" Mobitelco s-a impus la limită în meciul trei contra ploieştenilor de la Asesoft, scor 75-74, şi conduce la general cu 2 la 1, în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin.

"U" Mobitelco a învins aseară CSU Ploieşti, după o nouă confruntare dramatică. a fost 75-74, într-un meci în care atmosfera din Sala Sporturilor a fost fantastică şi a împins echipa clujeană de la spate.

Clujenii au jucat excelent în primele două sferturi, dar slab în al treilea, când au pierdut tot ce agonisiseră. Totul s-a decis în ultimele minute de joc.

Cei mai buni marcatori ai meciului, de la gazde, au fost Cătălin Baciu şi Darius Hargrove cu câte 16 puncte şi Kuburovic cu 15, iar de la oaspeţi Mohammed cu 17, respectiv Lee cu 16 puncte.

O eventuală victorie în partida cu numărul patru le-ar aduce automat calificarea în finala competiţiei, unde ar întâlni pe CSM Oradea.

Antrenorul lui ”U” Mobitelco, Dorin Pintea, crede că elevii săi ar trebui să considere partida câştigată joi seara ca fiind una pierdută, pentru ca la meciul cu numărul patru să aibă o concentrare suficientă pentru a obţine victoria şi implicit calificarea în finală.

Totodată, tehnicianul a ţinut să mulţumească publicului, care în opinia lui, a purtat echipa spre victorie şi "a marcat" punctul care a adus victoria "studenţilor".

”La fel cum aşteptam, a fost un meci viu disputat în care eu zic că, în seara asta, apărările au făcut legea. Mă bucur foarte mult că probabil am greşit un pic, un pic mai puţin decât ei. Cu toate că ambele echipe am avut câte 18 mingi pierdute, probabil un pic de limpezime a făcut diferenţa astăzi. Echipele sunt foarte echilibrate, foarte puternice şi cam în toate meciurile, o să se decidă tot aşa. Ar fi bine să ne gândim că am pierdut astăzi, ca să avem o concentrare şi mai bună mine. Sper să ne menţinem concentrarea şi mâine să venim decişi să ne adjudecăm şi o victorie, al treilea pas care este foarte, foarte mare. Să sperăm că o să ajungem şi noi în finală. Mi-aş dori foarte mult. Ţin să mulţumesc publicului care ne-a purtat spre victorie. Sala face diferenţa. Cred că punctul acesta cu care am câştigat, l-a marcat sala", a spus Dorin Pintea.

De asemenea pivotul Cătălin Baciu, a fost impresionat de numărul mare de spectatori prezenţi în Sala Sporturilor "Horia Demian".

”Am avut un meci bun azi. Ne-am dorit toţi să câştigăm acest meci şi am jucat ca o echipă, n-am fost egoişti. În sfertul trei ne-am lăsat puţin, dar cred că ne-am revenit în sfertul patru şi cu apărarea am câştigat meciul. Într-adevăr am avut emoţii. Cred că e prima dată când am văzut sala atât de plină”, a declarat Cătălin Baciu.

Vineri, la ora 20, este programat meciul al patrulea.

Mihai Medan

 

Etichete
Comenteaza