“U” Mobitelco e în revenire. “Studenţii” s-au descătuşat la Giurgiu

“U” Mobitelco e în revenire. “Studenţii” s-au descătuşat la Giurgiu
Baschetbaliştii campioanei şi-au consolidat primul loc în Divizia A după ce aseară au bifat o nouă victorie stagională, 77-88 în deplasarea de la Giurgiu, cu CSS. Sârbul Zoran Krstanovic a fost “one man show” pentru “U”, cu nu mai puţin de 33 de puncte marcate, urmat îndeaproape de Kyndall Dykes, cu 22.

După meciul câştigat runda trecută cu serioase emoţii la Miercurea Ciuc, 86-88, "U" Mobitelco s-a deplasat în fieful unei alte nou-promovate. La fel ca şi în precedentul joc, primele minute s-au derulat sub semnul echilibrului, elevii lui Marcel Ţenter preluând frâiele abia spre finalul primului sfert (13-22, min. 9), pe care l-au câştigat până la urmă la o diferenţă de doar cinci puncte, 20-25. Detaliul dezechilibrului valoric dintre cele două loturi a rămas doar la nivelul hârtiei, astfel că giurgiuvenii au surmontat diferenţa de pe tabelă cu transformări de la "trei" (32-35, min. 17).

Sub evidenta ameninţare ofensivă a gazdelor, Ţenter a cerut timp de odihnă, însă Milovic a răspuns cu o nouă aruncare de la distanţa şi a egalat la 35 (18). La celălalt panou, însă, Mihai Paul a readus campioana în avantaj (35-37), CSS Giurgiu a replicat instant, dar tot clujenii au rămas în pole-position la pauza mare (39-44).

Lucrurile au stat cu totul altfel la reluare. Milovic a răspuns cu o nouă reuşită din spatele liniei de 6,75 metri (42-44), însă nici "studenţii" nu s-au pripit sub panoul advers şi scorul a luat proporţii (44-54, min. 23, 51-61, min. 27). Apoi, Dykes a perforat apărarea adversă şi a finalizat cu o superexecuţie, iar "U" Mobitelco îşi continua recitalul (57-70). Ultimul act a fost o simplă formalitate pentru Krstanovic şi compania, iar "U" Mobitelco şi-a adjudecat fără emoţii a 15-a victorie din sezonul regulat. Marţi, ardelenii vor primi vizita proaspetei câştigătoare a Cupei României, BCM Piteşti.

 

 

Etichete
Comenteaza