“U” Mobitelco, în efectiv complet. Clujenii mai joacă patru amicale până la debutul în Cupă

“U” Mobitelco, în efectiv complet. Clujenii mai joacă patru amicale până la debutul în Cupă
Pivotul estonian Reinar Hallik (foto) s-a antrenat duminică seara pentru prima dată alături de noii săi colegi de la „U” Mobitelco. Baschetbalistul a făcut abia acum joncţiunea cu lotul clujean, după ce a evoluat pentru naţionala ţării sale în preliminariile Eurobasket 2013.

Într-o declaraţie acordată site-ului oficial al echipei, Hallik a afirmat că s-a documentat înainte de a semna cu „U" Mobitelco, despre care a spus că e o echipă de tradiţie în România. Estonianul a urmărit şi întregistrări cu finala campionatului, câştigată de clujeni acum un an în urma celebrului coş reuşit de Tyler Morris. „Am venit la Cluj pentru că ştiu că aici este un antrenor foarte bun şi apreciat în Europa şi pentru că ştiu că „U" Mobitelco este un club de tradiţie în România, care are jucători experimentaţi, unii care joacă şi la echipele naţionale. Ştiu de asemenea că în România este un campionat puternic şi competitiv. Am văzut finala jucată în 2011 şi stiu cât de zgomotoşi pot fi fanii de aici. Îmi place acest lucru şi sper să fie alături de noi şi în acest sezon pentru a ne susţine", a mai spus jucătorul naţionalei Estoniei.

La antrenamentele „U" Mobitelco au revenit şi Mihai Silvăşan, alături de Cătălin „Bobo" Baciu, convocaţi la echipa naţională pentru jocurile din preliminariile „europeanului" de anul viitor. În altă ordine de idei, „U" Mobitelco va mai juca patru partide amicale până la debutul în Cupa României. Clujenii vor juca două „duble" cu BC Miercurea Ciuc (azi şi mâine), respectiv cu maghiarii de la Jaszberenyi Kosarlabda Sportegyesulet, ultimele în deplasare, pe 21 şi 23 septembrie. Debutul oficial al „studenţilor" în Cupa României va avea loc pe 28 septembrie, echipa clujeană fiind în grupă cu Dinamo Bucureşti, CSM Bucureşti şi CSS Giurgiu. Jocurile se vor disputa în comuna ilfoveană Dobroeşti.

Etichete
Comenteaza