„U" Mobitelco întâlneşte Sibiul lui „Mişa" Perisic în derby-ul Transilvaniei

„U
„U" Mobitelco şi CSU Sibiu joacă sâmbătă seara pentru puncte, fani şi orgolii în „clasicul Transilvaniei", aşa cum e consacrată întâlnirea dintre cele două formaţii.

Partida de sâmbătă este cu atât mai interesantă cu cât pe banc sibienilor se va afla Miodrag Perisic, omul care s-a lansat în baschetul românesc tocmai la Cluj şi a cunoscut câteva victorii extrem de importante pe banca „studenţilor", tocmai împotriva Sibiului. Partida se va disputa de la ora 20:00, în direct pe Digisport 2.

Cele două echipe par într-o formă foarte bună, iar rezultatele confirmă aceste calcule. „U" Mobitelco a reuşit să elimine din Cupa României pe CSM Oradea, liderul incontestabil din Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM), iar la mijlocul săptămânii a obţinut un succes facil contra „lanternei" Dinamo Bucureşti. De cealaltă parte, sibienii vin după o victorie de moral contra Energiei Rovinari, 73-68, obţinută mai ales graţie evoluţiei din ultimul sfert.

Antrenorul clujenilor, Niksa Bavcevic, mizează pe suportul fanilor în derby-ul de sâmbătă şi avertizează asupra pericolului ce-l reprezintă Christopher Lee, pivotul american reuşind 26 de puncte în victoria Sibiului contra Energiei. „Este timpul pentru victorii pe teren propriu, pentru că, în acest moment, avem şase victorii în deplasare şi patru acasă, ceea ce este destul de ciudat. Sibiul se luptă cu noi pentru play-off. Vor fi cu siguranţă foarte motivaţi, în special Mihai Paul şi antrenorul Miodrag Perisic, care au făcut parte în trecut din această echipă. Faţă de sezonul trecut, Sibiul joacă diferit, sunt puternici sub panou, mai ales de la venirea lui Christopher Lee şi, cred că, pe ansamblu, este o echipă mai solidă. De asemenea, faţă de partida trecută, sunt schimbări în echipe, atât la noi, cât şi la ei. La ei, cu siguranta va juca Lee, care a devenit unul dintre jucătorii importanţi ai echipei. Sper să putem conta pe Djapa. După cum se ştie, el nu a facut deplasarea la Bucureşti din cauza unei accidentări. A fost foarte frumos să jucăm cu CSM Oradea în faţa unui public care ne-a susţinut tot meciul. Sper ca fanii să vină în număr cât mai mare şi la partida cu CSU Sibiu de sâmbătă", a spus Bavcevic.

De cealaltă parte, Mişa Perisic crede că echipa sa are puterea de a câştiga pe terenul marii rivale din Ardeal. „Suntem obosiți, dar o să dăm tot ce putem la Cluj ca să câștigăm această partidă. Am fost patru ani părtaș la întâlnirile dintre Sibiu și Cluj și știu cum sunt aceste meciuri. Înseamnă mult pentru noi. Ține doar de noi să câștigăm", a spus antrenorul sârb. Cu Perisic pe bancă, „U" Mobitelco a jucat o finală a LNBM, după ce în semifinale a reuşit să învingă tocmai Sibiul, graţie unui coş memorabil reuşind de Mihai Silvăşan, de la mai bine de nouă metri, când mai erau doar două secunde de joc.

Partida dintre „U" Mobitelco şi CSU Sibiu se va juca sâmbătă seara, de la ora 20:00, în direct pe Digisport. După 16 etape scurse din LNBM, „U" se află pe poziţia a VII-a, cu 26 de puncte, în timp ce Sibiul ocupă locul 10, cu 24 de puncte. Lider se menţine Oradea, cu 31 de puncte, urmată de Timişoara, Târgu-Mureş şi CSU Ploieşti, toate cu trei puncte mai puţin.

 

Comenteaza