“U” Mobitelco s-a împiedicat pe final la debutul în Eurochallenge FOTO

“U” Mobitelco s-a împiedicat pe final la debutul în Eurochallenge FOTO
Baschetbaliştii campioanei au pierdut “la mustaţă” partida cu francezii de la Elan Chalon (81-85) şi au debutat cu stângul în grupele FIBA EuroChallenge.

Cu peste 2.000 de fani în spate, "U" Mobitelco a lăsat minute bune impresia unei echipe capabile să producă surpriza cu ocazia primului examen important la revenirea într-o competiţie importantă a Europei, dar visul acesteia s-a destrămat într-un final incendiar. Cu 23 de puncte, americanul Dykes a fost principalul marcator al "alb-negrilor", în timp ce conaţionalul său, Malcom Delaney, a fost omul serii pentru Elan, cu nu mai puţin de 33 de puncte.

Elevii lui Marcel Ţenter au promis că vor evolua dezinvolt în faţa oricărui adversar al grupei E şi s-au ţinut de cuvânt. Asta pentru că echilibrul perfect a caracterizat primul sfert, încheiat 17-17. "Studenţii" au părut injectaţi cu adrenalină după primul timp de odihnă, izbutind în cele din urmă desprinderea (26-19, min. 14), însă formaţia din Hexagon a stat la pândă şi a lovit letal ori de câte ori situaţia i-a permis-o (31-31, min 17). Tupeul francezilor nu a intimidat campioana, care a revenit în meci (38-33). Fanii au oftat din nou la execuţia lui Denaley (38-37), însă Lawrence, respectiv Silvăşan, cu o transformare în ultimele secvenţe ale sfertului, au păstrat-o pe "U" în avantaj la pauza mare (42-37).

"U" Mobitelco a trăit periculos şi la reluare, dar asta până la "capacul" lui Mijovic în faţa lui Schilb, care l-a servit pe Dykes, ridicând sala în picioare cu o nouă execuţie "marcă înregistrată" (50-44, min. 25). Publicul s-a trezit din letargie, dar cei care au prins aripi s-au dovedit oaspeţii, care s-au apropiat din nou la un punct (52-51, min. 26). După doar un minut, neobositul Delaney şi-a arătăt încă o dată măiestria de la "trei", moment în care Marcel Ţenter a solicitat time-out (52-54). Indicaţiile sale, coroborate cu încurajările celor aproximativ 2.500 de fani, au menţinut-o pe "U" în pole-position, dar zarurile nu erau aruncate (61-59).

Finalul a fost pe muchie de cuţit. Krstanovic a fost eliminat din cauza celei de-a cincea greşeli personale (34), moment propice pentru Denaley să înscrie din nou un minut mai târziu (65-68). Tot el a majorat avantajul celor de la Elan după o fază în care arbitrii au închis ochii la un fault evident asupra lui Dykes, iar Adjagba a făcut 69-73 (37). Cu mai puţin de 20 de secunde înaintea finalului francezii aveau o zestre de şapte puncte, mulţumită aceluiaşi Delaney, providenţial aseară (75-82).

Scorul nu i-a impresionat pe fani, care au dat tonul imnului Universităţii şi campioana s-a apropiat din nou graţie unei transformări din spatele liniei de 6,75 metri (78-82). Chiar şi aşa, Schilb a transformat o liberă, Denaley nu a iertat din aceeaşi poziţie şi victoria le-a revenit francezilor cu 81-85. "U" Mobitelco va susţine următorul examen în EuroChallenge pe 15 noiembrie, când va întâlni în deplasare echipa belgiană Antwerp Giants.

 

 

Etichete
Comenteaza