”U” Mobitelco: sezon regulat modest vs play-off spectaculos

”U” Mobitelco: sezon regulat modest vs play-off spectaculos
”U” Mobitelco BT Cluj a făcut un campionat sub aşteptări, dar s-a revanşat în play-off. O fărâmă de inspiraţie în plus şi jucau acum finala.

Baschetbaliştii de la "U" Mobitelco au avut un an contradictoriu, pe care îl puteau termina în triumf. Aproape toate meciurile din play-off s-au terminat dramatic, iar meritul clujenilor este că au negociat bine majoritatea dintre finalurile de meci. Mai puţin cel din a patra partidă cu Ploieştiul, când un coş de trei puncte i-ar fi putut duce în finală.

Mai întâi a fost derby-ul Ardealului. Contra celor de la CSU Sibiu, “studenţii” au reuşit să revină după două eşecuri. Calificarea în semifinală a fost obţinută în Sala Sporturilor din Sibiu, 72-74, în principal datorită unei aruncări "în orb" a lui Mihai Silvăşan, dar şi a eforturilor americanului Darius Hargrove.

Silvăşan şi Hargrove aveau să fie protagonişti şi în derby-ul României, cu CSU Ploieşti. În prima partidă de la Ploieşti, cei doi au contribuit decisiv la succesul echipei lor cu câte 29 de puncte. În acel meci, clujenii i-au lăsat pe toţi cu gura căscată: au transformat 21 de coşuri de la 6,75 metri. Partida cu numărul patru, care îi putea duce în finală pe “alb-negri”, a fost pierdută la mustaţă, 85-87, după ce la pauză clujenii aveau un avantaj de 12 puncte.

Finala mică, împotriva BC Mureş, nu a mai contat. Baschetbaliştii lui Dorin Pintea au părut epuizaţi atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Au fost învinşi fără drept de apel în primele două meciuri şi nu a mai fost nevoie de "decisiv".

"Vreau să felicit colegii pentru sezonul bunicel, pe care zic eu l-am avut, în special în play-off, pentru lupta pe care am dat-o pe teren. Am dovedit că suntem o echipă de caracter şi nu uşor de bătut în niciun meci. Din punctul meu de vedere se putea mai mult. Puteam accede în finală. Cu puţin mai multă atenţie, puteam să fim în finală, însă ăsta e sportul. Se poate decide într-o fracţiune de secundă soarta unui meci. Trebuie să mergem mai departe şi să luăm lucrurile ca atare", a spus căpitanul Mihai Silvăşan.

„E primul loc patru al meu ca principal. Poate e mult, poate e puţin, nu ştiu. Nu eu pot să decid şi să spun ce este cel mai bine. Pentru mine urmează o pauză de o săptămână în care să îmi revin”, a declarat şi antrenorul Dorin Pintea. 

Nicolae Tarcea, reprezentantul sponsorului principal al clubului, Banca Transilvania, a anunţat într-un interviu pentru ZIUA de CLUJ că antrenorul Dorin Pintea va fi păstrat la cârma echipei.

 

Rezulatele din play-off:

Sferturi

CSU Atlasib Sibiu – ”U” Mobitelco BT Cluj 77-75

CSU Atlasib Sibiu – ”U” Mobitelco BT Cluj 77-71

”U” Mobitelco BT Cluj – CSU Atlasib Sibiu 80-76

”U” Mobitelco BT Cluj – CSU Atlasib Sibiu 90-89

CSU Atlasib Sibiu – ”U” Mobitelco BT Cluj 72-74

 

Semifinale:

CSU Asesoft Ploieşti – ”U” Mobitelco BT Cluj 89-99

CSU Asesoft Ploieşti – ”U” Mobitelco BT Cluj 90-67

”U” Mobitelco BT Cluj – CSU Asesoft Ploieşti 75-74

”U” Mobitelco BT Cluj – CSU Asesoft Ploieşti 85-87

CSU Asesoft Ploieşti – ”U” Mobitelco BT Cluj 77-68

 

Finala mică:

BC Mureş Târgu – Mureş – “U” Mobitelco BT Cluj 91-69

“U” Mobitelco BT Cluj – BC Mureş Târgu – Mureş 59-84

 

Comenteaza