"U" Olimpia Cluj evoluează astăzi în Cehia, în play-off-ul UEFA Women’s Champions League

"U" Olimpia Cluj evoluează astăzi în Cehia, în play-off-ul UEFA Women’s Champions League
| Foto: frf.ro

Campioana României la fotbal feminin se va duela cu Slavia Praga pentru un loc în grupele competiției continentale.

În primul tur, desfășurat sub forma unui mini-turneu, la Alba Iulia, "U" Olimpia Cluj a trecut de Spartak Myjava (Slovacia) și Qiryat Gat (Israel) pentru a avea șansa de a se duela cu Slavia Praga în play-off-ul UEFA Women’s Champions League.

Primul meci al dublei dintre cele două formații va avea loc în Cehia, pe Eden Arena. Chiar dacă gazdele primei manșe pornesc din postura de favorite, clujencele speră să reușească o figură frumoasă.

"Meciul contra celor de la Slavia Praga va fi unul dificil și, în același timp, o adevărată provocare pentru noi. Odată intrate în Runda 2, nivelul crește și întâlnim echipe mult mai puternice decât cele din campionatul intern. Asta ne motivează să luptăm pentru fiecare minge și să ne dorim victoria.

Nu avem decât de câștigat, deoarece dobândim experiență pentru a ne dezvolta personal, dar și ca joc la nivel de echipă. Sperăm să facem un meci frumos și să profităm de fiecare ocazie invită. Vor fi două meciuri și contează fiecare minut din cele 180", a declarat atacantul Carmen Marcu, conform FRF.

"Întâlnim una dintre cele mai dificile adversare posibile în această fază de UEFA Women’s Champions League. Acest lucru nu trebuie să ne sperie, ci să ne motiveze să arătăm că avem valoare și cu echipe de top din Europa.

Îmi pare rău că nu putem avea toate jucătoarele valide în aceste două partide, dar sunt convins că cele care vor intra pe teren vor da totul să ne calificăm în faza grupelor. Când am decis să ne implicăm în acest sport, acest tip de meciuri ne-am dorit să avem, meciuri care dovedesc și stabilesc ierarhii în fotbalul feminin internațional.

Acum că le și avem este extraordinar, iar atmosfera creată în jurul acestor partide sper să le motiveze pe sportivele noastre tinere, iar orice emoție să fie înlocuită de entuziasm", a spus și președintele executiv al clubului, Alin Ciobanu.

Partida dintre "U" Olimpia Cluj și Slavia Praga va avea loc astăzi, de la 19:00.

Comenteaza