“U” și CFR s-au evitat în “sferturile” Cupei României

“U” și CFR s-au evitat în “sferturile” Cupei României
Echipele Clujului și-au aflat miercuri adversarele din sferturile de finală ale Cupei României "Timișoreana".

Tragerea la sorți de miercuri, de la Casa Fotbalului, a fost cu noroc pentru "U" și CFR. După 17 ani de așteptare, "Șepcile roșii" au ajuns în "sferturi", acolo unde vor da piept cu Pandurii Târgu-Jiu. Șansa le-a zâmbit și "feroviarilor", care vor juca împotriva revelației CS Mioveni (Liga a II-a), formație care le-a eliminat pe Astra Giurgiu și pe Dinamo București.

"U" s-a aflat în urna "B", alături de CSU Craiova respectiv ASA Târgu-Mureș, iar sorții ar fi putut să-i scoată în cale, pe lângă Pandurii, echipele de pe podiumul Ligii I: Steaua, CFR 1907 și Petrolul. Până la urmă, pe Cluj Arena va reveni formația lui Petre Grigoraș, cea pe care "studenții" au învins-o în etapa a zecea a campionatului, cu 2-0, prin golurile lui Vasilică Cristocea și Lorant Kovacs.

Antrenorul Universității, George Ogăraru, crede în forța echipei sale de a atinge faza semifinalelor. "E o tragere la sorți bună, însă, faptul că am câștigat acasă cu ei nu înseamnă că va fi un meci ușor în cupă. Visăm frumos în continuare. E un adversar pe care credem că putem să-l depășim. Suntem în fața unei performanțe pe care nu am cunoscut-o de 17 ani, aceea de a ne califica în semifinale. Trebuie să rămânem concentrați și să luăm fiecare meci în parte, începând cu cel cu Petrolul, din campionat", a declarat acesta, pentru site-ul oficial al echipei.

"Studenții" au ajuns în "sferturi" după ce le-au eliminat pe FC Bihor (1-1, 6-5 după penalty-uri) și FC Brașov (3-1). "U" s-a calificat ultima dată în sferturile de finală ale Cupei României în urmă cu aproape două decenii. Pe 14 mai 1997, la Brașov, clujenii au fost eliminați de FC Național (3-1).

De cealaltă parte, CFR Cluj are deja în vitrina clubului trei Cupe ale României și o visează pe cea de-a patra. "Feroviarii" au dat peste revelația CS Mioveni, sigura reprezentantă a ligii secunde. Echipa lui Claudiu Niculescu a făcut minuni până în această fază, reușind să elimine, pe rând, Astra Giurgiu și Dinamo București. "Alb-vișiniii" au trecut de Viitorul Axintele (2-0), dar și de Rapid București (2-1), calificarea din Giulești venind după ce clujenii au fost conduși la pauză și au întors scorul pe finalul întâlnirii. ZIUA de CLUJ a insistat să ia o reacție din partea oficialilor din Gruia, însă aceștia nu au putut fi contactați. Antrenorul Vasile Miriuță nu a răspuns nici el la telefon.

Meciurile din "sferturile" Cupei României se vor juca pe 2, 3 sau 4 decembrie, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate în ediția trecută.


Partidele din "sferturi"

CS Mioveni - CFR Cluj

CSU Craiova - Steaua București

ASA Târgu-Mureș - Petrolul Ploiești

"U" Cluj - Pandurii Tg. Jiu

 

 

 

Etichete
Comenteaza