“U” şi CFR şi-au împărţit victoriile în mini-derby-ul Clujului

“U” şi CFR şi-au împărţit victoriile în mini-derby-ul Clujului
Baza sportivă “Dan Anca” a prefaţat ieri derby-ul seniorilor, programat la începutul lunii viitoare, cu două partide în care grupele de juniori ale Universităţii şi CFR-ului au obţinut fiecare câte o victorie.

Dacă juniorii "A" ai formaţiei din Gruia s-au impus în ultimul minut al jocului (1-2), elevii lui Călin Sălăgean au învins cu 2-0.

În faţa unei tribune pline, micii "studenţi" au avut din start iniţiativa şi au deschis scorul prin Mureşan, care a reluat în plasă balonul trimis iniţial în transversală de unul dintre coechipierii săi (7). Prima replică tăioasă a "alb-vişiniilor" a adus golul egalizator pentru aceştia: Lupu a trimis plasat, la colţul lung, din interiorul careului (15). Fanii CFR-ului, majoritatea apropiaţi ai jucătorilor, au sărbătorit reuşita. Au urmat câteva tachinări verbale din partea rivalilor de la "U", însă totul s-a oprit acolo. Gazdele au forţat egalarea prin Frătean, respectiv Kovacs, dar şuturile lor au ratat ţinta (22, 30). Spiritele s-au încins după intrarea lui Păun asupra lui Mureşan, încheiată cu eliminarea primului (55).

Tocmai când partida părea să se îndrepte spre o remiză, Negruţ a profitat de o bâlbâială a fundaşilor gazdă, a scăpat singur cu portarul şi a înscris (90). Fluierul final a declanşat fiesta în tabăra "alb-vişiniilor" care au făcut hora bucuriei la mijlocul terenului. ZIUA de CLUJ a discutat cu eroul CFR-ului, Sergiu Negruţ, cel care speră să revină cât mai repede în lotul primei formaţii. "Am jucat până acum doar la juniori şi la echipa a doua. Sunt meciuri speciale, între două echipe din Cluj. Între cele două formaţii este o rivalitate sportivă. Aţi văzut şi dumneavoastră că se joacă mai tare, dar la minge. Sper să revin cât mai repede la prima echipă, m-am simţit mereu bine acolo. Cu siguranţă, CFR va câştiga titlul pentru că are cea mai bună echipă din Liga I", ne-a declarat fotbalistul.

În schimb, Andreas Calcan, mijlocaşul Universităţii, a asemănat mini-derby-ul Clujului cu cel dintre Dinamo şi Steaua. "Este aceeaşi rivalitate ca şi la prima echipă, este un derby ca şi Dinamo - Steaua. Am jucat câteva derby-uri la nivel de juniori, unul chiar şi la Liga a III-a. Depinde de mine în cât timp voi face pasul spre echipa mare, trebuie să îmi pun în valoare calităţile. Nu sunt un jucător de talie înaltă, sunt tehnic, joc mai mult cu mingea la picior. Să sperăm că echipa mare îşi va lua revanşa, că va bate CFR-ul şi va termina mai sus în clasament. Poate prinde un loc de Europa League, cum e şi obiectivul", a conchis Calcan. Tot ieri, juniorii "B" ai Universităţii s-au impus cu 2-0.

 

 

Etichete
Comenteaza