UEFA a trimis un specialist să supervizeze lucrările la gazonul Cluj Arena

UEFA a trimis un specialist să supervizeze lucrările la gazonul Cluj Arena
România - Muntenegru, duminică, pe Cluj Arena. Un britanic a venit luni la Cluj şi urmăreşte evoluţia lucrărilor de refacere a gazonului.

Chris Hague, un specialist danez în terenuri de fotbal, a sosit luni la Cluj pentru a verifica starea gazonului pe care, duminică, România va întâlni Muntenegru, în preliminariile Campionatului Mondial Rusia 2018.

Acesta este cel de-al doilea trimis la UEFA, după Jonathan Smith, venit săptămâna trecută să inspecteze atât suprafaţa de joc de pe Cluj Arena, cât şi cea de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

Hague va rămâne toată săptămâna la Cluj, pentru a superviza lucrările de refacere a gazonului. „A spus că ne ajută la tot ce e nevoie, este foarte de treabă. Prima lui observaţie ne-a fost favorabilă: a afirmat că pe teren se poate juca deja. Chris Hague a făcut şi teste cu mingea, care au ieşit foarte bine", a dezvăluit Radu Raţiu, directorul societăţii Cluj Arena SA.

Lucrările sunt efectuate de societatea Eco Garden Construct. „Chiar astăzi (luni n. red.) s-a aplicat un fertilizant puternic. Iarba devine tot mai deasă. Până sâmbătă, când vor avea loc antrenamentele oficiale ale celor două echipe reprezentative, gazonul va fi foarte bun. Nu se va vedea nicio pată albă la televizor", a mai spus Raţiu.

Gazonul de pe stadionul din Parcul Central a fost distrus cu ocazia Untold, iar organizatorii festivalului au plătit 30.000 de euro pentru refacerea suprafeţei de joc.

Meciul de fotbal România - Muntenegru, din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial 2018, va fi primul în care germanul Christoph Daum va sta pe banca tehnică a tricolorilor noştri. Partida este programată pentru 4 septembrie, ora 21:45.

Biletele s-au pus în vânzare de luni şi la casele de bilete; acestea costă între 35 şi 500 de lei. Din informaţiile noastre, până în prezent s-au achiziţionat deja peste 20.000 de tichete, majoritatea pe internet.

România - Muntenegru este abia al doilea meci internaţional inter-ţări la fotbal care se organizează pe Cluj Arena, dar primul oficial. Precedentul a fost România - Spania (0-0), în 31 martie, dar acela a fost un meci de verificare.

Tricolorii au mai început o campanie de calificare la Cluj, în 2008; atunci, pe stadionul din Gruia, România antrenată de Victor Piţurcă pierdea cu 0-3 în faţa Lituaniei.

În lotul României s-a produs o schimbare pentru partida de duminică: Bălgrădean i-a luat locul lui Tătăruşanu, accidentat. Iată lotul complet:

Portari: Cristi Bălgrădean (Concordia Chiajna), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundaşi: Valerică Găman (Karabukspor), Vlad Chiricheş (Napoli), Cosmin Moți (Ludogorets), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Alin Toşca (FC Steaua București), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua București)

Mijlocaşi: Vlad Achim (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Gabriel Torje (Terek Grozny), Romario Benzar (FC Viitorul), Adrian Popa (FC Steaua București)

Atacanti: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruna), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Dorin Rotariu (Dinamo).

Comenteaza