Ultimul pas către Euro. "Tricolorele" înfruntă Grecia la Cluj

Ultimul pas către Euro.
Cu o etapă înainte de finalul turneului de calificare, Naţionala lui Mirel Albon ocupă locul 2, cu 13 puncte.

Selecţionata de fotbal feminin a României întâlneşte în această seară, la Cluj, Grecia, în ultimul meci din preliminariile Campionatului European din 2017. Partida se va desfăşura pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, începând cu ora 20:00.

Joi, 15 septembrie 2016, tot pe arena din Gruia, "tricolorele" au învins cu 2-1 reprezentativa Ucrainei. Golurile României au fost înscrise de Havriştiuc (min. 4) şi Duşa (min. 11), iar pentru formaţia ucraineancă a marcat Ovdiychuk (min. 8).

Cu o etapă înainte de finalul turneului de calificare, Naţionala lui Mirel Albon ocupă locul 2, cu 13 puncte. Pe prima poziţie se află Franţa, cu 21 puncte. În acest moment, româncele au asigurată prezenţa la baraj, dar păstrează şi şanse pentru calificarea directă.

În clasamentul echipelor de pe locul secund, reprezentativa feminină se află pe locul 7, cu 7 puncte. Pe locurile 6, respectiv 8, din aceeaşi ierarhie, se situează Finlanda şi Rusia. Pentru a evita play-off-ul, România trebuie să învingă Grecia, dar va depinde şi de rezultatele celorlalte două formaţii. În clasamentul respectiv, nu se iau în considerare rezultatele cu ultimele echipe din fiecare grupă.

Rusia joacă, de la ora 20:00, cu Croaţia. Finlanda întâlneşte, la aceeaşi oră, selecţionata Spaniei.

Dacă ambele echipe se încurcă, iar "tricolorele" înving Grecia, România se va califica direct. Reprezentativa pregătită de Mirel Albon poate ajunge, însă, la Euro şi în cazul în care Finlanda şi Rusia îşi vor câştiga ultimul meci din preliminarii. Pentru asta, fetele de la fotbal au nevoie de o victorie la minimum patru goluri diferenţă.

La Europeanul din Olanda se califică direct câştigătoarele celor opt grupe preliminare, dar şi cele mai bune şase formaţii de pe locul secund. Ultimele două echipe din acest clasament vor disputa un baraj. 

Partida dintre România şi Grecia se joacă în această seară, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, de la ora 20:00. Meciul poate fi urmărit şi la televizor, pe TVR 3.

Comenteaza