Un milion de euro pentru baschetbaliştii de la "U" BT. "Jucăm în Sala Polivalentă şi vrem finală"

Un milion de euro pentru baschetbaliştii de la
Vicepreşedintele echipei de baschet "U" BT Cluj - Napoca, Nicolae Tarcea, a asigurat suporterii de faptul că team-ul condus de Bobo Pintea va avea un buget care să îi permită să se lupte pentru titlul de campioană.

"U" BT Cluj-Napoca ţinteşte să ajungă din nou în finala campionatului naţional de baschet masculin, după o pauză de patru sezoane. Ultima dată când "studenţii" au atins ultimul act al competiţiei a fost în sezonul 2010-2011, atunci când şi-au adjudecat şi titlul de campioană a României. În acel campionat, "alb-negrii" au învins în finală pe CSU Asesoft Ploieşti cu scorul de 4-2. Coşul ultimului meci, din Sala sporturilor "Horia Demian", care a adus victoria clujenilor, a fost înscris de americanul Tyler Morris de dincolo de mijlocul terenului, în ultima secundă de joc.

Din componenţii lotului de atunci, în lotul actual se mai regăsesc doar Mihai Silvăşan, care joacă la Universitatea din anul 2002, şi sârbul de 36 de ani Branko Cuic, iar pe banca tehnică îl regăsim în funcţia de antrenor secund pe Paul Chetreanu.

Odată cu această ediţie de campionat, conducerea lui "U" BT Cluj-Napoca doreşte ca echipa să îşi dispute partidele de pe teren propriu în noua Sală Polivalentă, care se pare că va fi terminată în această toamnă şi pe care speră să o umple de fani. Motivul ar fi şi unul din punct de vedere al infrastructurii: pentru participarea în cupele europene sunt necesare două tabele electronice sincronizate, care la actuala sală nu sunt disponibile.

"Aşa ne-am propus să asigurăm bugetul care va fi necesar să jucăm finala. Dacă va fi nevoie, va fi un milion de euro. Nu va fi o problemă să acoperim orice buget pentru o echipă de baschet ca să jucăm cu titlul pe masă", a spus Nicolae Tarcea. Acesta a subliniat că "U" BT va încerca să umple cele 7.000 de locuri ale noii săli a oraşului.

"Este o provocare să încercăm să umplem Sala Polivalentă. Ne dorim să intrăm în finală pentru că acolo numai Dumnezeu ştie ce se poate întâmpla. Obiectivul declarat este să jucăm finala. Anul acesta sperăm să avem un parcurs mai solid în campionat, astfel încât în play-off să ne fie mai uşor, deşi nu va fi uşor pentru că vor fi 10 echipe care se vor bate pentru opt locuri în play-off", a declarat preşedintele executiv al lui "U" BT Cluj - Napoca.

Conducerea clujenilor crede că tot cu CSU Ploieşti este principala rivală în campionatul viitor.

Programul echipei:

  • Pe data de 10 august va avea loc reunirea lotului şi vizita medicală.
  • Din 11 august vor avea loc patru zile de pregătire la Cluj.
  • În 14 august baschetbalitşii se vor deplasa în Serbia pentru un cantonament de 10 zile.
  • Între 25 - 29 august vor continua pregătirea la Cluj.
  • În data de 29 şi 30 august vor juca două partide în Austria.
  • Clujenii vor avea în total 10 meciuri de pregătire.
Comenteaza