Un nou eșec pentru naționala lui Rădoi. România a pierdut în fața Angliei

Un nou eșec pentru naționala lui Rădoi. România a pierdut în fața Angliei
| Foto: digisport.ro

Echipa naționala a suferit o nouă înfrângere, scor 0-1, într-un joc de pregătire disputat în Marea Britanie.

România a început curajos amicalul de la Middlesbrough și a încercat să creeze pericol la poarta adversă încă din primele minute. Prima ocazie importantă a venit în minutul 10, când balonul a circulat pe filieră CFR-istă de la Păun la Camora, ultimul fiind cel care i-a centrat lui Marin, însă șutul mijlocașului a fost pe direcția portarului.

Treptat, gazdele au început să își impună jocul și să îi împingă pe “tricolori” în propria jumătate. Totuși, elevii lui Rădoi au amenințat din nou poarta llui Johnstone, la șutul lui Păun din marginea careului (29). Englezii au răspuns imediat, iar Calvert-Lewin a trimis cu capul în transversală (32).

Anglia a continuat să pună presiune, iar Sancho a șutat și el în transversala porții lui Niță (38). Cu toate acestea, ultima ocazie a reprizei a venit din partea României, Deian Sorescu fiind cel care a fost aproape de a finaliza cu gol un contraatac (44). Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

La fel ca și în prima repriză, românii au avut parte de minute bune în startul actului secund. “Tricolorii” au încercat să mențină posesia și să caute fisuri în barajul defensiv englez. Totuși, după mai bine de o oră de joc, nou intratul Căpușă l-a faultat pe Grealish, iar arbitrul a dictat penalty. Rashford a înscris fără emoții și a deschis scorul (67).

Jucătorii lui Mirel Rădoi au avansat din nou spre poarta engleză, cu speranța unui gol egalizator. Cu un sfert de oră înainte de final, Cicâldău și Ivan au avut, pe rând, șansa de a înscrie, la aceeași fază, însă defensvia Angliei a rezistat. Imediat, jocul s-a mutat la poarta lui Niță, iar centralul a dictat din nou penalty după o greșeală a lui Chiricheș.

Totuși, Niță a fost din nou eroul naționalei și a respins execuția lui Henderson (78). În ultimel minute, “tricolorii” puteau restabili egalitatea, însă Ivan nu a ajuns la întâlnirea cu balonul centrat de Budescu. Astfel, România a suferit o nouă înfrângere, de această dată în fața Angliei.

Echipe de start:

Anglia: Johnstone - Godfrey, White, Mings, Shaw (Trippier ‘75) - Grealish, Phillips (Henderson ‘46), Ward-Prowse (Rice ‘65) – Rashford (Lingard ‘75), Calvert-Lewin (Watkins ‘82), Sancho (Bellingham ‘65)

România: Niță – Sorescu (Căpușă ‘66), Nedelcearu (Ad. Rus ‘84), Chiricheș, Camora - Stanciu, Marin, Cicâldău (Budescu ‘80) - Ivan, Alibec (Hagi ‘66), Păun (Băluță ‘80)

Comenteaza