Un nou meci nebun la Craiova. "U" Cluj a "resuscitat" și ultima clasată

Un nou meci nebun la Craiova. "U" Cluj a "resuscitat" și ultima clasată
| Foto: FC Universitatea Cluj

La fel ca în sezonul regulat, jocul dintre "studenți" și FC U Craiova 1948 a avut multe goluri, iar trupa lui Sabău a mai trecut pe listă o echipă aflată la pământ în fața căreia a pierdut.

Fără atacant veritabil pe teren, echipa clujeană nu a reușit să creeze pericol în prima parte a jocului de la Craiova. Mai mult, Gertmonas a avut ceva treabă și a intervenit bine la lovitura de cap trimisă de Pop (14). Imediat, "studenții" au avut un moment de inspirație, Roguljic a centrat, iar Silaghi a arătat instinct de vârf, a atacat mingea și a deschis scorul (16). Vali Gheorghe putea majora diferența cu un șut din careu, însă situația a luat o altă întorsătură.

La o minge în adâncime, Baeten a scăpat din marcajul larg al lui Roger și a restabilit egalitatea cu o execuție din marginea careului (25). A urmat o dominație a gazdelor, care au avut posesia, dar nu au avut și oportunități de a marca. În schimb, Universitatea Cluj a revenit la același joc lipsit claritate, iar scorul pauzei a fost 1-1.

Actul secund a început cum nu se poate mai prost pentru clujeni. La 10 minute de la reluare, Baeten l-a păcălit din nou pe Roger, l-a depășit la o centrare și l-a învins pe Gertmonas cu o lovitură de cap (55). Obligați să marcheze golul egalizator, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au fost lipsiți de idei în fața unei apărări care și-a arătat limitele în multe momente.

Antrenorul Universității Cluj a trimis întăriri ofensive pe teren și, cu greu, echipa sa a revenit în atac și a reușit să restabilească egalitatea. Roguljic a pasat pe culoar pentru Anselmo, iar argentinianul, a șutat la colțul lung, direct în plasa porții lui Gurău (74). Totuși, bucuria nu a durat prea mult. În încercarea de a ajuta apărarea, Silaghi i-a pus pe tavă un balon lui Blănuță, care și-a readus echipa în avantaj (76).

În ciuda eforturilor oaspeților de a mai reveni precum în meciul din sezonul regulat, victoria le-a revenit celor de la FC U Craiova 1948, scor 3-2. Astfel, Universitatea Cluj "resuscitează" încă o echipă în suferință, așa cum s-a întâmplat cu Poli Iași în două rânduri, cu UTA sau cu Petrolul în actualul sezon. În urma acestui rezultat, "studenții" rămân cu 29 de puncte și, cel puțin temporar, pe poziția a 10-a în play-out.

Comenteaza