Un sportiv clujean s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016

Un sportiv clujean s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016
Sportivul paralimpic de tenis de masă Bobi Simion, legitimat la ACS D.S.A. Cluj-Napoca, a reuşit să se califice la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Pentru a se putea califica la Paralimpiadă, Bobi Simion a participat anul acesta, alături de antrenorul Dan Năsui, fost sportiv paralimpic, la cinci concursuri internaționale și la Campionatul European de Tenis de Masă. 

El a reuşit să urce pe cea mai înaltă poziţie a podiumului la Open-ul Marocului, atât la individual, cât şi la echipe, a obţinut cel de-al doilea loc la individual la Open-ul Ungariei şi s-a clasat pe prima poziţie la individual la Ligano Master Open, competiţie în cadrul căreia a ocupat poziţia secundă la echipe.

De asemenea, Bobi simion a obţinut  locul I la individual și locul al doilea la echipe la Open-ul Cehiei, locul al treilea la individual și primul loc la echipe la Open-ul Chinei şi s-a situat pe cea de-a cincea poziţie la Campionatul European de Tenis de Masă din Vejle, Danemarca. 

"Locul I obținut de Simion la Lignano, Italia, este cel mai bun rezultat obținut de un sportiv român într-o competiție internațională de tenis de masă de factor 40, până acum nemaifiind nici un medaliat român la o competiție de acest gen", susţine conducerea ACS D.S.A. Cluj-Napoca.

În acest moment Bobi Simion se situează pe cea de-a şasea poziţie la nivel european și pe cea de-a opta la nivel mondial, reușind astfel să își îndeplinească visul de a se califica la Jocurile Paralimpice.

Comenteaza