Un tenismen clujean, între cei mai buni 1000 din lume, la doar 16 ani

Un tenismen clujean, între cei mai buni 1000 din lume, la doar 16 ani
Un tenismen clujean de doar 16 ani ajunge în topul celor mai buni o mie de jucători de profil din lume.
Este vorba de Patrick Ciorcilă, legitimat la Winners Tennis Club, care a urcat ieri între primii 1.000 tenismeni ai lumii conform clasamentului profesionist ATP seniori.

Ciorcilă ocupă poziţia 976 în clasamentul ATP și se numără printre puţinii jucători din lume care, la 16 ani, au o poziţie atât de avansată în clasamentul mondial.


Ciorcilă a trecut de calificări la turneele futures F38 și F39 din Turcia în septembrie şi a ajuns pe tablourile principale în cele două competiţii. La turneul F39, Patrick a câștigat în turul întâi în fața lui Edoardo Eremin (Italia) cu 7-6(4), 4-6, 6-3. Acest parcurs i-a mai adus tenismanului clujean încă un punct ATP, astfel că acesta acumulează acum 9 puncte în clasamentul mondial. „Turneele au fost benefice pentru mine, am avut ocazia să mă antrenez cu jucători valoroşi, mulţi dintre ei în primii 300 ATP", spune Ciorcilă.


„Am numai de câștigat din aceste meciuri. Sunt extrem de mulțumit că am reușit să fac un pas atât de mare într-un timp atât de scurt și consider că îmi merit locul, deoarece am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Tot ce-mi doresc acum este să fiu sănătos și să progresez", a spus Patrick Ciorcilă într-un comunicat de presă. Tenismanul s-a pregătit în ultima perioadă pe terenurile de la Winners Tennis Club de la Cluj pentru alte trei turnee Futures care vor avea loc în Antalya, Turcia, unde a plecat astăzi.

 

Comenteaza