Un trofeu în plus, bani în minus. Cota de piață a lotului campioanei a scăzut față de sezonul trecut

Un trofeu în plus, bani în minus. Cota de piață a lotului campioanei a scăzut față de sezonul trecut
| Foto: facebook.com/cfr1907

Chiar dacă au cucerit un nou titlu în Liga 1, "feroviarii" nu mai sunt cotați la fel de bine ca în stagiunea precedentă, cu câteva excepții, printre care Țucudean și Djokovic.

După o campanie de achiziții însemnată, campionii se pregătesc de un nou sezon competițional. Obiectivul clar al trupei lui Dan Petrescu este cucerirea unui nou titlu și o participare cât mai lungă în cupele europene.

“Feroviarii” au reușit câteva transferuri importante, dar au și pierdut jucători de top. Plecările unor fotbaliști precum Kevin Boli sau Cristian Manea au afectat valoarea de piață a lotului campioanei, care e evaluat acum la 23 de milioane de euro, față de 26,7 milioane în stagiunea precedentă, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com.

Astfel, valoarea jucătorilor transferați în această vară este de 5,2 milioane de euro, în timp ce fotbaliștii plecați din Gruia sunt cotați la 7,2 milioane de euro.

În ceea ce priveşte banii plătiţi şi cei încasaţi, balanța campioanei în această vară este minus 100.000 de euro, după ce au achitat 200.000 pe Andrei Burcă, iar singurul jucător plecat pe o sumă de transfer a fost Bryan Nouvier (100.000 de euro).

Jucători sosiți la CFR Cluj:

 • Andrei Burcă – 200.000 de euro – FC Botoșani
 • Mario Rondon – gratis – Gaz Metan Mediaș
 • Luis Aurelio – gratis – Gaz Metan Mediaș
 • Michael Pereira – gratis – Yeni Malatyaspor (Turcia)
 • Cosmin Vâtcă – gratis – FC Voluntari
 • Mateo Susic – gratis – Sheriff Tiraspol (Republica Moldova)

Total cotă de piață conform Transfermarkt: 5,2 milioane euro

Jucători plecați de la CFR Cluj:

 • Bryan Nouvier – 100.000 de euro - Rakow Czestochowa (Polonia)
 • Adam Lang – gratis – Omonia Nicosia (Cipru)
 • Cristian Bud – gratis – Turris Oltul Turnu Măgurele
 • Mate Males – gratis – liber de contract
 • Kevin Boli – expirare împrumut – Guizhou Hengfeng (China)
 • Cristi Manea - expirare împrumut – Apollon Limassol

Total cotă de piață conform Transfermarkt: 7,2 milioane de euro

Sezonul bun reușit în Liga 1 și-a pus amprenta asupra cotelor de piață ale fotbaliștilor, care au avut parte de creșteri însemnate. Marele câștigător este George Țucudean, a cărui cotă aproape s-a dublat, de la 2 la 3,5 milioane de euro. La fel s-a întâmplat și cu Djokovic, care e evaluat acum la 2 milioane de euro, cu 400.000 mai mult decât în stagiunea precedentă. Creșteri ale cotelor au înregistrat și Arlauskis sau Omrani.

În schimb, există și jucători care s-au devalorizat, printre care căpitanul Camora și Ciprian Deac. Portughezul a pierdut 100.000 de euro din valoarea de piață, însă situația internaționalului român e şi mai dramatică. Deac e evaluat acum la 1,1 milioane de euro, cu 300.000 de euro mai puțin decât în vara anului trecut. În situații asemănătoare se află și Alex Ioniță, Andrei Mureșan sau Juan Culio.

Cei mai bine cotaţi jucători de la CFR Cluj în sezonul 2018/2019:

 1. Cristi Manea - 2,2 milioane euro
 2. George Țucudean - 2 milioane euro
 3. Camora - 1,5 milioane euro

Cei mai bine cotaţi jucători de la CFR Cluj în sezonul 2019/2020:

 1. George Țucudean - 3,5 milioane euro
 2. Damjan Djokovic - 2 milioane euro
 3. Giedrius Arlauskis - 1,9 milioane euro

Primul 11 al CFR-ului, în funcție de cotele jucătorilor (4-2-3-1):

Arlauskis (1,9 milioane) – Mureșan (750.000), Burcă (1 milion), Vinicius (850.000), Camora (1,4 milioane) – Djokovic (2 milioane), Bordeianu (1,1 milioane) – Omrani (1,8 milioane), Deac (1,1 milioane), Păun (900.000) – Țucudean (3,5 milioane). Valoare totală a primului 11: 16,2 milioane

Comenteaza