Ungurii şi românii se bat în fotbal american. Ce spun spectatorii primului meci internaţional de la Cluj

Ungurii şi românii se bat în fotbal american. Ce spun spectatorii primului meci internaţional de la Cluj
Cluj Crusaders au învins musafirii de la Bekescsaba Raptors sâmbătă, în primul meci internaţional de fotbal american organizat vreodată la Cluj.

Scorul final - 50-22 (28-14 la pauză), dar cei mai mulţi dintre spectatori - puţini la număr dar mulţi faţă de alte meciuri - au venit din curiozitate. Mulţi nu cunosc regulile jocului, chiar dacă admit, în timpul meciului, că "am mai învăţat câte ceva".


În cea mai fierbinte zi a ultimei sute de ani în Cluj, câteva zeci de spectatori s-au aşezat în jurul terenului din parcul Iuliu Haţieganu, la umbră, pentru a-şi încuraja favoriţii. Mulţi au venit pentru că au rude sau prieteni printre membrii echipei clujene, dar nu numai: două tinere au venit pentru că au fost invitate pe cunoscuta reţea de socializare Facebook şi, pentru că sunt pasionate de fotbalul american, au suportat soarele dogoritor timp de aproape trei ore, cât a durat meciul.


"A început să ne placă", spune Cristina Turcanu (19 ani), prietena unuia dintre jucători, care a venit la meci însoţită de alte două cunoştinţe. "E primul meci la care particip şi nu prea îl înţeleg, dar îmi place agilitatea jucătorilor", spune ea. Teodora Stănescu şi Anuţa Zubaşcu, ambele de 24 de ani, au venit la meci pentru că au fost invitate pe Facebook. "E o oportunitate unică în Cluj, să vezi un meci de fotbal american", spune Teodora. "Îmi place jocul pentru că e nevoie de strategie, e mai interesant ca alte sporturi", completează şi Anuţa.
Nu sunt singurii spectatori: unii au venit să asiste la meci din curiozitate, fără să ştie despre ce e vorba. "Ne plimbam prin parc şi am văzut meciul, aşa că ne-am oprit să-l urmărim", a spus domnul Ion, care a venit la meci cu ginerele său Alin. "Suntem amatori de sport, aşa că acesta e un meci pe care-l urmărim cu plăcere", a completat el.

Meciul s-a disputat sâmbătă în parcul "Iuliu Haţieganu", de la ora 14, şi s-a încheiat aproape de ora 17. Notabil este faptul că meciul s-a disputat în miezul zilei, în ziua în care aparatele meteorologilor au consemnat cea mai ridicată temperaturi din istoria oraşului - 38.5 grade Celsius.

 

Doar trei echipe de fotbal american s-au înscris până acum pentru viitorul sezon competiţional. "În ţară sunt nouă echipe în total, dar se feresc să se înscrie în campionat din cauza costurilor mari pentru deplasări", spune Andrei Antonescu, unul dintre jucătorii de la Cluj Crusaders. Astfel, până acum campionatul va fi disputat de două echipe bucureştene - Predators şi Rebels - şi de Cluj Crusaders.

Comenteaza