Univeristatea Cluj a tremurat serios la Sibiu, dar se întoarce acasă cu trei puncte mari

Univeristatea Cluj a tremurat serios la Sibiu, dar se întoarce acasă cu trei puncte mari
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a suferit pe terenul celor de la Hermannstadt, dar s-a impus cu 1-0, grație unei reușite de senzație semnate de Filip.

Susținuți de un număr important de fani, care au cântat neîncetat și care în multe momente au fost mai vocali decât suporterii gazdelor, "studenții" au început în atac meciul. Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au stat sus încă din start, iar presiunea a dat roade. Un balon recuperat în treimea adversă a ajuns la Nistor, care a trecut fără probleme prin apărarea sibiană, i-a pasat lui Ioan Filip care a înscris, cu călcâiul, un gol superb (10).

Chiar dacă "Șepcile roșii" au făcut o jumătate de pas înapoi, Hermannstadt nu a reușit să pună probleme reale. Sibienii au părut lipsiți de vlagă, în timp ce "studenții" au fost activi și au încercat acțiuni în viteză, pe contraatac. Ajutat de Nistor și Filip, Thiam a rămas cel mai periculos jucător al Universității Cluj și l-a testat pe Letica, însă croatul a salvat. Așadar, la pauză, oaspeții conduceau cu 1-0.

La fel ca la partida cu FC Botoșani, după revenirea de la vestiare, trupa lui Sabău s-a retras și a renunțat aproape total la ofensivă. Gazdele au profitat și au intensificat presiunea în apropierea careului lui Gorcea. Sibienii au forțat, iar golul egalizator a venit în minutul 71. Totuși, în urma analizei VAR, reușita lui Balaure a fost anulată din cauza unui offside și tabela a rămas neschimbată (73).

În ultimul sfert de oră, tensiunea a atins cote maxime, atât în teren, cât și în tribune, de unde fiecare decizie a centralului Colțescu a fost vehement criticată. Stadionul a erupt în minutul 84 când arbitrul a dictat penalty după o ieșire greșită a lui Gorcea. Liniștea s-a lăsat, însă, în sectoarele ocupate de gazde, când tânărul goalkeeper s-a revanșat și a parat lovitura de pedeapsă (86).

Jucătorii Universității Cluj au tremurat serios pe final, dar au ținut de avantajul minim pe care îl aveau și au reușit să obțină trei puncte mari pe terenul unei formații cu care se va lupta și în play-out.

Comenteaza